Enkla, roliga och goda kalaskakor fick det bli i söndags. Bland annat dessa strösselkakor. Busenkla och barnen älskar dom, för vilket barn älskar inte strössel
Här kommer en vårfin strösselkaka som kan passa fint till påsken. Denna kaka har jag själv testat fram strax efter det att jag hade varit på kurs med Mia Öhrn
Barnsligt goda och färg glada kakor. Som smälter i munnen. Passar perfekt till barnkalas. Jag gjorde stora kakor så antal beror på hur stora du gör dom
De här småkakorna bara måste ni prova, de är så goda. Jag tror att det är saltet i dem som gör det. Jag har fått receptet av min rara granne Lil, efter att ha ätit en ansenlig mängd av dem hemma hos henne
I vårt hem fanns det inte en enda liten kaka att bjuda på. Alltså tog jag ut smör ur kylen och lät det stå framme till dess att det blev mjukt så jag kunde baka
Det har varit på tok för lite småkakor på den här bloggen den senaste tiden och det är bara inte ok. Så, här är världens trevligaste och enklaste små strösselkakor
Förvärm ugnen till 180º. Smörj och bröa en liten långpanna (23x23 cm). Kakans översta lager. Häll farin, kanel och valnötter i en skål och blanda med fingerspetsarna
Värm mjölk och flytande fett till 37º. Smula ner jästen i en bunke och rör ut den med degspadet. Tillsätt hälften av det uppvispade ägget (spara resten till pensling), salt, sötningsmedel och det mesta av mjölet