Ni får helt enkelt testa själva och se hur stora pizzor ni får ut. Himla gott blev det i alla fall, och ett bra alternativ till att att göra pizzadeg med jäst och att använda sig av tortillas som botten
Här kommer recept på en pizzadeg som kräver planering och inget man gör på en kvart. Då måste man också inskaffat pizzadegsmjöl som gör att pizzabotten blir så där som man får den i Italien eller på pizzerian i stan eller byn
Lägg över degen i en stor bunke med lite mjöl i botten och strö lite mjöl runt om och på degen. Ställ pizzadegen eller degarna i kylen och låt kalljäsa över natten eller tills du vill använda dem
Tänk på att en pizzadeg inte ska vara kladdig, men inte heller för hård. Degen räcker till en helt plåt, 6-8 ganska stora pizzabitar Börja med att smula ner jästen i en bunke och blanda ut jästen med ½ dl fingervarmt vatten
Häromveckan hade jag pizzareportage i tidningarna jag skriver för, och innan jag lägger ut krönikan tänkte jag lägga ut pizzadegen och tomatsåsen i ett eget inlägg här, som är enkelt att länka till i framtiden när man hittar på nya recept på pizza framöver