yoghurt eller crème fraiche till servering. Byt däremot inte bort stjälksellerin. Servera sedan soppan med tunt skivade rädisor och en generös klick crème fraiche eller turkisk yoghurt
Ibland använder jag lite stjälkselleri, det är fortfarande en smak jag jobbar med, men jag har lärt mig att uppskatta kombinationen ananas och stjälkselleri
Stjälkselleri - brukar älskas eller hatas. En av mina personliga favoriter för tillfället är en smoothiebowl där jag mixar en avokado med lite jordnötssmör, bär, en skvätt honung och eventuellt någon sked kokosgrädde eller yoghurt
Potatissallad med flädersaft800 g delikatess- eller färskpotatis, nykokt 100 g gräslök 1 stjälkselleri, tunt skivade stavar 10 rädisor 1 klyfta vitlök, riven eller hackad tillsammans med salt till en smet 1 äpple, i mindre bitar 400 g turkisk yoghurt 2 msk dijonsenap 2 msk honung 2 krm peppar 2 krm salt 0,5 citron, saften 0,5 dl koncentrerad fläderblomssaft
Servera med en yoghurtsås t. VÅRRULLEKNYTEN4 pers1/2 paket filodeg150 g nötfärs eller annan färsvitkål, dubbelt så stor bit som färsenböngroddar, 1/3 - 1/2 paket 1 liten lökfärsk ingefära, ganska stor bitchilipeppar, en bit efter smak, kan uteslutasolja till stekning stjälkselleri, kan uteslutassalt, pepparsmör till pensling av degen Skälj groddarna i kallt vatten. ex 1 dl turkisk yoghurt blandad med 1 msk sweet chilisås eller något annat syrligt