1-2 stjälkselleri, skivade. 1 dl chilisås. 1-2 stjälkselleri, skivade. 1 dl chilisås. Så har denna söndagen börjat gå mot sitt slut och det betyder alltså att snart en ny måndag är på plats
Man tar helt enkelt de grönsaker man har hemma och i det här fallet blev det rester från en rotfruktssallad, stjälkselleri, purjolök, paprika och sugersnaps
Ankis får en dos extra syraKycklinggryta med sweet chili400 g kycklingkött (vi använde lårfilé)1 röd lök2 vitlöksklyftor, rivna1 morot4 dl vatten1½ msk kycklingfond1 dl sweet chilisås (vi använde en med extra vitlökssmak)1 msk japansk soja2 stjälkar stjälkselleri1 grön paprikanågra sugar snaps1 dl gräddesalt och pepparStrimla köttet och stek det i en djup stekpanna
HÄR finns recept på min tomatsås och HÄR på min chilisås. Denna gång gjorde jag också en variant av chilisås med lite vinäger, tomatpuré och mer socker än mitt första försök
VÅRRULLEKNYTEN4 pers1/2 paket filodeg150 g nötfärs eller annan färsvitkål, dubbelt så stor bit som färsenböngroddar, 1/3 - 1/2 paket 1 liten lökfärsk ingefära, ganska stor bitchilipeppar, en bit efter smak, kan uteslutasolja till stekning stjälkselleri, kan uteslutassalt, pepparsmör till pensling av degen Skälj groddarna i kallt vatten. ex 1 dl turkisk yoghurt blandad med 1 msk sweet chilisås eller något annat syrligt