Kall dill & kaprissås. Min mamma lagar jättegod strömming och knepet bakom dessa är att dem är fyllda med en röra innehållande stenbitsrom eller kaviar som ger en superhärlig sälta till den smakrika fisken
Stektströmming. Måtta upp rågmjölet i en djup tallrik och panera strömmingarna på båda sidorna. Riv pepparroten och hacka dillen och tillsätt tillsammans med kaprisen
Foto av den tillagade sillarumpan blev det inte, stekt sill ser ut som stekt sill oavsett fyllning och helt ärligt är det inte alltid så enkelt att få till en glammig bild av stekt mat
Vänd strömmingfiléerna först i vetemjöl, sedan i ägget och sen i mjölblandningen. Sväng runt potatisen, kapris, finhackade örter och strimlad rödlök med gräddfilsdressingen och ställ åt sidan
Stektströmming med potatismos och lingonsylt är ju klassiskt och hur gott som helst, men ska man hålla sig till GI-linjen så får man tänka lite utanför den där lådan