Lägg ut strömmingarna med köttsidan upp. Strö över hackad persilja på hälften av strömmingarna. Stek strömmingen 3-4 minuter på varje sida. Cirka 750 g rensad strömming. 3 msk fint hackad gräslök
Hacka dill och persilja fint och skär gräslöken smått. Lägg hälften av strömmingarna med skinnsidan uppåt, fördela kryddörterna och lägg de andra filéerna ovanpå med skinnsidan uppåt
Hacka dill och persilja och skär gräslöken smått. Lägg hälften av strömmingarna med skinnsidan uppåt, fördela kryddörterna och lägg de andra filéerna ovanpå med skinnsidan uppåt
Hacka gräslök och dill, strö över. Klipp bort ryggfenan på strömmingarna med en sax. Vänd strömmingen först i mjöl, sedan i uppvispat ägg och sist i panko
Stektströmming fylld med philadelfiaost smaksatt med senap, potatismos och lingon, riktigt gott. Blanda ost senap och dillhack, fördela smeten på hälften av strömmingsfiléerna och lägg sedan ihop med resten av filéerna
Hacka dill och persilja och skär gräslöken smått. Lägg hälften av strömmingarna med skinnsidan uppåt, fördela kryddörterna och lägg de andra filéerna ov
Men får jag välja så föredrar jagvanlig stektströmming. Garnera med gräslök. 4 st sillfiléer , urvattnade, 4 stora eller 8 små0,5 dl vetemjöl1 st ägg0,5 dl ströbröd1 msk smör, till stekning0,5 dl gräslök1/2 kg potatis, koktLöksås4 st gul lök1 msk smör, till stekning2 msk smör2 msk vetemjöl3 dl mjölk1 dl vispgrädde1 krm muskotnöt1 krm saltVitpepparBörja med såsen. 0,5 dl gräslök
Det gör att jag egentligen anser att stekt sill, eller strömming som det heter i andra delar av landet, kryddas med salt och vitpeppar, vänds i grahamsmjöl, steks och serveras med potatismos, rårörda lingon och rårivna morötter