Blanda kesella eller färskost, kaviar, lök och dill. Potatismos är gott till strömmingen. Lägg ut hälften av strömmingen med skinnsidan ned på en bricka
Blanda en röra på creme fraiche, färskost, dill, persilja och stenbitsrom. Min mamma lagar jättegod strömming och knepet bakom dessa är att dem är fyllda med en röra innehållande stenbitsrom eller kaviar som ger en superhärlig sälta till den smakrika fisken
Den var så god att till och med Sigurd som annars är en gnällig typ när det skall inmundigas stektströmming tog en extra portion och smackade belåtet (nej det gjorde han inte men han kunde ha gjort)
Det var lite enklare recept på sill, nåväl stekt kanske tar sin tid, men gott är det. Stekt inlagd sill/strömming 4-6p. 500 g färsk sillfile´/strömming. 125 g Cantadou färskost, chili /paprika. 500 g färsk sillfile´/strömming. 125 g Cantadou färskost, chili /paprika
Stektströmming gör man ju oftast på klasssikskt vis, panerad i ströbröd. Lägg upp hälften av strömmingsfiléerna och fördela ost, pepparrot och dill på, salta och peppra lite, lägg på resterande filéer