Tillsätt fond, timjan och peppar. Salta och vänd fisken i mjöl, ägg och ströbröd. Stek fisken i smör-&rapsolja i en stekpanna 2–3 min på varje sida. 600 g fiskfiléer. 2 msk hackad färsk timjan. Antal portioner 1 port 2 port 4 port 6 port 8 port Välj 600 g fiskfiléer 1 tsk salt 3 msk vetemjöl 1 uppvispat ägg 1 dl ströbröd Arla® Smör-&rapsolja Sås. 2 vitlöksklyftor 2 msk vetemjöl 1 dl stout, t ex Guinness 2½ dl Kelda® mellangrädde 2 tsk skaldjursfond 2 msk hackad färsk timjan ½ krm cayennepeppar 100 g skalade räkor 100 g musslor
Naturligtvis kan man ha annan vit fisk som är aktuell i fiskdisken. Pommes Anna är tunt skivad potatis stekt i en stekpanna, ugnsform eller långpanna till en potatiskaka
En föränderlig fisk som kan se ut precis hur som helst. Den här gången hade jag färsk timjan hemma och eftersom jag gillar smaken av apelsin, särskilt runt jul, fick det bli en skvätt blodapelsinjuice i marinaden
Resultatet är aningen mer genomstekt än ”medium” – och det är oslagbart enkelt. måste man äta biff varje fredag eller kan man variera sig med fisk eller kyckling ibland – två val som är betydligt bättre för klimatet
Hetta upp en panna med olivolja tillsätt musslor, en kvist timjan, lagerblad häll på vin. Merluza alltså kummel är en fisk som man äter mycket i Spanien man kan göra den lite lyxigt eller enkelt