Fisken serveras med en god kalvfond där tomat, citron och kapris ger fonden en syrlig smak. Jag vet att det är gott – för vi har ätit det – då med Havsabborre
Abborre. Stek samtidigt snittytan på citronen och servera till fisken. Citronsås. Blanda i gurkmejan för att ge såsen färg, samt citronsaft och citronskal
Pressa även i lite citronsaft. Filéa abborren och vänd i grädden (spara grädden). 4 st filéer av abborre. 0,5 st citron. 4 st filéer av abborre 2 st schalottenlökar 1 dl vatten 1 dl vitvinsvinäger 0,5 dl vitt vin 1 dl grädde 300 g rumstempererat smör salt peppar 0,5 st citron 2 stjälkar rabarber (nätta) 1 tsk socker smör till stekning
Fördela salladen över och lägg på abborren och tomaterna. Vänd abborrarna först i vetemjölet, sedan i ägget och sist i ströbrödet som blandats med citronpepparn
Fördela salladen över och lägg på abborren och tomaterna. Vänd abborrarna först i vetemjölet, sedan i ägget och sist i ströbrödet som blandats med citronpepparn
Abborrenstekte jag snabbt i smör med salt och citron. Sen åkte vi hem och åt tacos, städade bort julen och nu har jag precis förberett matlådor med morfars abborre och gröna linser
ex lax, sik eller abborre i stället. Pressa lite citron och häll en skvätt god olivolja över. Stekt Fisk med Gräddstuvade Kantareller 4 Hela Fiskar à 200 gr 3 msk Smör Havssalt och nymald Vitpeppar Kantarellstuvning 3 dl förvällda Kantareller En finhackad Rödlök 50 gr Smör ½ Ekologisk Veg Buljongtärning ½ tsk Vit Balsamvinäger 2 dl Grädde 2 dl Crème Fraiche Havssalt och nymald Vitpeppar Smält smöret i en gryta
Abborrarna som jag själv fiskade och filéade panerades och stektes i smör av farmor innan de i skift sprangs ut med till bordet för att ätas "a la minute"