Stekt abborre citron recept

Stekt abborre med beurre blanc

Stekt abborre med beurre blanc

Pressa även i lite citronsaft. Filéa abborren och vänd i grädden (spara grädden). 4 st filéer av abborre. 0,5 st citron. 4 st filéer av abborre 2 st schalottenlökar 1 dl vatten 1 dl vitvinsvinäger 0,5 dl vitt vin 1 dl grädde 300 g rumstempererat smör salt peppar 0,5 st citron 2 stjälkar rabarber (nätta) 1 tsk socker smör till stekning
Abborre och gröna linser

Abborre och gröna linser

Abborrenstekte jag snabbt i smör med salt och citron. Sen åkte vi hem och åt tacos, städade bort julen och nu har jag precis förberett matlådor med morfars abborre och gröna linser

Stekt fisk med äggsås

Den liknar abborre i smaken. Pressa citron både in och utvändigt och krydda väl. Servera den stekta fisken med äggsås och stekt zucchini
Ädelfisk med Kantarellstuvning

Ädelfisk med Kantarellstuvning

ex lax, sik eller abborre i stället. Pressa lite citron och häll en skvätt god olivolja över. Stekt Fisk med Gräddstuvade Kantareller 4 Hela Fiskar à 200 gr 3 msk Smör Havssalt och nymald Vitpeppar Kantarellstuvning 3 dl förvällda Kantareller En finhackad Rödlök 50 gr Smör ½ Ekologisk Veg Buljongtärning ½ tsk Vit Balsamvinäger 2 dl Grädde 2 dl Crème Fraiche Havssalt och nymald Vitpeppar Smält smöret i en gryta

Abborrfiske för själens skull

Jag vände abborrfiléerna i rågmjöl som jag blandat med salt och peppar, stekte dem i smör, lade dem på knäckis och droppade över lite citron
Abborre med gremolatapuré & skirat smör

Abborre med gremolatapuré & skirat smör

Abborrarna som jag själv fiskade och filéade panerades och stektes i smör av farmor innan de i skift sprangs ut med till bordet för att ätas "a la minute"