Stek oxfilé recept

Smördegsinbakad oxfilé

Smördegsinbakad oxfilé

Bryn den runtom i het stekpanna i lite smör. Salta och peppra oxfilén. Lägg oxfilén en bit in på smördegen, strö ut vitlök, timjan och ost alldeles intill köttet
Oxfilé med rosépepparsås

Oxfilé med rosépepparsås

Förstekoxfilén i smör hastigt, salta och peppra. Serveras med rostade potatisklyftor och stekta champinjoner, men det går också bra till potatisgratäng
Oxfilé med trattkantarellsås

Oxfilé med trattkantarellsås

Vill du stekaoxfilén hel går det bra att göra det i ugnen. Servera med ugnsstekt potatis och lättkokta grönsaker
Gravad oxfilé med nobissås och sparris

Gravad oxfilé med nobissås och sparris

Stek sparris, salta och peppra. 450 g hel oxfilé som varit fryst1 msk salt1 msk socker1 tsk svartpeppar2 msk timjanNobissås. 450 g hel oxfilé
Oxfilé i yakinikusås

Oxfilé i yakinikusås

Hetta upp oljan i en wok eller stekpanna. Oxfilé i yakinikusås 2 port. 250 g oxfilé. Lägg i kött och lök och stek i ca 2 min. Blanda runt och stek ca 1-2 min till. 250 g oxfilé
Vitlöksmarinerad oxfilé med råstekt potatis

Vitlöksmarinerad oxfilé med råstekt potatis

Stek samtidigt potatisen med lite salt tills den är gyllenbrun. Oxfilé i bit ca. Bryn filén i het panna snabbt för en fin yta, lägg i ugnsfast form i 180° tills den är enligt egen smak (blodig, medel eller genomstekt)
Oxfilé pasta

Oxfilé pasta

Smör till stekning. Blanda nu ihop oxfilén med pastan. Stek löken glansig i smöret och tillsätt sedan champinjonerna