Hacka en gul lök och stek i smör, sätt åt sidan. Mustighet ifrån lök, sält ifrån röktlax tillsammans med en len brysselkålsbas, gör denna rätt till en riktig vinnare
Stek på färsk svamp och zucchini till servering av soppan bara. Ångkokt lax, broccoli och brysselkål. Därför brukar vi förbereda resten av maten (bulgur och salsa samt kanske också skala brysselkål och förvara den i en burk med vatten) och sedan ångkoka färskt nästa dag som det ska ätas
Hetta upp lite olja i en stekpanna och bryn köttet runt om. Själv tycker jag kanske mest att det är kul och avslappnande att lägga in sill, grava lax, göra korv och griljera skinka och resten som hör julen till
kokt broccoli eller smörstektbrysselkål eller varför inte en enkel tomat- och löksallad. Bryn/sjud löken i smör på svag värme i stekpanna, på slutet blanda ner de soltorkade tomaterna så de får sjuda lätt tillsammans
Stek kål och paprika hastigt och häll över soya och sesamolja, sesamfrön och currypasta. Jag hade bara en liten skvätt teriyakisås över och använde den att pensla laxen med, men hade jag haft mer hade jag säkert även smaksatt grönsakerna med såsen
Erkänner dock att jag jobbar lite på brysselkålen för den är jag inte riktigt kompis med än men sist när jag dränkte den i smör och den sakta fick steka i pannan var den rätt ok
När det gäller redskap i köket har vi länge varit väldigt missnöjda med vår stekpanna. Min och Lars flotta middag inleddes små rågchips fyllda med laxröra