Stick ev i en kött termometer i den tjockaste delen. (tog med chili smak). 1* Lägg grytan i vatten 10-15 minuter. 2* Skala lök potatis skär i klyftor. 3*Lägg potatiseni botten sen lök häll över tomatkrossen smula buljongtärningen över. 4* Gnidi köttet med kryddorna. 5* Lägg köttet i grytan och lägg på locket. 175 grader ca 2 timmar eller tills termometern visar 80 grader. 6* ta upp steken skär skivor lägg åter i grytan. 7* servera 8 - 10 potatisar. 1 burk / tetra krossade tomater. 1 ½ kg stek av bog eller lamm. 1 tsk rosmarin. ½ - 1 buljongtärning
(tog med chili smak). Stick ev i en kött termometer i den tjockaste delen. 8 - 10 potatisar. 11 burk / tetra krossade tomater. 11 ½ kg stek av bog eller lamm. 11 tsk rosmarin. 1½ - 1 buljongtärning. 18 - 10 potatisar 2 gula lökar 1 burk / tetra krossade tomater. (tog med chili smak) 1 ½ kg stek av bog eller lamm 1 tsk salt 1 krm svart peppar 1 tsk rosmarin ½ - 1 buljongtärning1* Lägg grytan i vatten 10-15 minuter 2* Skala lök potatis skär i klyftor. 3*Lägg potatiseni botten sen lök häll över tomatkrossen smula buljongtärningen över. 4* Gnidi köttet med kryddorna. 5* Lägg köttet i grytan och lägg på locket. 175 grader ca 2 timmar eller tills termometern visar 80 grader. 6* ta upp steken skär skivor lägg åter i grytan
Skär auberginitärningar och stekiolivolja så de börjar få färg och blanda ner dessa med de passerade tomaterna och späd på vatten så det täcker och litetill (eftersom det dunstar) Smaka av och krydda eventuellt mer
Jag använde lergryta, enligtLinda funkar det med gjutjärn med. Köttet åt viipitabröd med sallad, lök och tomat och toppade med lite kebabsås eller vitlökscreme
Hacka lökarna och morötterna och stektills löken blirglansig, lägg sedan över dem i grytan. Hittade ett smarrigt recept på en italiensklergrytai en gammal tidning, efter liteuppdatering av receptet kommer nu en riktigtsmarrig bjudrätt som innehåller massa smaskens
Lägg kycklinglåreni en ugnsform med lock eller stekgryta (gjutjärn kan missfärga rätter med syrligaingredienser som tomat, så välj hellre en annan gryta här)
Igår åkte en lammstekinilergrytatillsammans med lite lök och morrötter i botten. på det lammsteken som hade blivitmarinerad med olivolja, svartpeppar, rivetcitron, saften från en halv citron, timjan, tre vitlökslkyftoriskivor samt litedillfrö
Stek sedan i smör tills det blivit gyllene men utan att bränna. lchf bröd, tomat, gurka, rödlök, pfefferoni, guacamole, gräddfil, sallad eller vitkål samt en god salsa