During winter I love warm soups (even if this winter has not been so cold). It's almost like the body is saying during October until March warm soups are a necessity
A couple of days ago I bought a butternut squash that I made a soup of. För några dagar sen köpte jag en butternut squash, antar att man kan kalla den butternut pumpa på svenska
Skala butternut squashen. Det smakade som butternut squash soppa utan muskot. En butternut squash väger i princip aldrig 750 gram har jag upptäckt men jag tar alltid hela ändå och häller på mer eller mindre vatten
Tillsätt squashen, en nypa salt och några varv svartpeppar. Skala och halvera squashen, skopa ur kärnorna och skär i 1 centimetersbitar. Koka upp och låt det sedan sjuda, delvis under lock runt 20 minuter, tills squashen är mjuk du bör kunna mosa den mot kanten av kastrullen enkelt med en träslev. 1 butternut squash
Utforskar the world of soup igen. bind ihop klabbet med en grovriven squash och en dito palsternacka. Denna lilla kreation föll mycket väl ut och tillagade nästan sig själv mer eller mindre
Det blev en variant med Butternut squash (smakar som pumpa). De är supergoda och har namn som Chicken Gumbo Okra, Chunky Vegetables, Lobster Bisque och Matzo Ball Soup
squash (på italienska zucchini) och kommer liksom den ursprungligen från Amerika. Men min favorit är ändå den franska delikatessen pumpasoppa, soupe de potiron