Butternut & Nut Butter Soup
Matklubben.nu
Matklubben.nu
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 1 butternut squash
  • 800 g–1kg
  • 1 stor klick av osaltat (laktosfritt) smör
  • 1 stor lök
  • hackad
  • 1 liten medium-hot chili
  • urkärnad och hackad
  • eller en stor nypa chilipulver/flagor
  • 3 cm färsk ingefära
  • riven
  • 1 stor morot
  • riven
  • 1 stor potatis
  • finhackad/riven (naturlig redning till soppan)
  • 1 stor vitlöksklyfta
  • krossad
  • 1 liten vitlöksklyfta
  • hackad
  • 1 l kyckling- eller grönsaksbuljong
  • 227 g burk med ”crunchy” eller slätt jordnötssmör
  • Juice av 1 lime
  • 3 tsk finhackad koriander
  • Havssalt efter behag
  • Nymalen svartpeppar efter behag
  •  
  • Till Servering
  • Naturell yoghurt
  • Korianderblad
  • 2 tsk rostade pumpafrön och/eller hackade och rostade jordnötter (frivilligt efter smak)
  • Lite finhackad chili (om man vill – efter smak)

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.