De heter egentligen lammspjäll men köksengelskan (lamb rack) slår helt urskiljningslöst i vårt svenska språk och ersätter spjällen med racks samt slår ihop orden till ett
Vad kan då passa bättre än kladdiga, söta och saftiga revbensspjäll serverade med en slow på spetskål och en fräsch tomatsallad med mycket smak av slätbladig persilja och färsk oregano
Ca 4-6 portioner1 kg tjocka revbensspjäll i bitarCa 800 g vitkål1-2 dl vatten1/2 dl sirap1-2 tsk ättiksprit (12 %)SmörSaltBryn spjällen runt om i 2 msk smör i en gryta/kastrull och strö över 1-2 tsk salt. 1 kg tjocka revbensspjäll i bitar
Grilla ett par minuter på varje sida så spjällen får fin färg. Min pappa brukar bjuda på de allra mjällaste och godaste revbenen, när vi får grillat hemma hos mina föräldrar
Efter att snabbt ha övervägt chilikryddade kycklingvingar kommer jag även att tänka på revbensspjäll och att man kanske kan fixa en glasering baserad på julmust
Dela revbensspjällen så att de får plats i en gryta. Häll i cola, buljongtärning, skivad lök, sambal oelek, lagerblad och soya i en kastrull, smaka av med salt och peppar samt lägg i revbensspjällen