Blanda i saffran, ris, en nypa salt samt buljong (har ni ingen egen hemgjord buljong går det bra att ersätta med 2 kycklingbuljongtärningar upplösta i 8 dl hett vatten). 400 g ris
En risotto är en av våra favoritlösningar när vi vill festa till det en smula men inte alls vet vad vi är sugna på, då händer det allt som oftast att vi landar i en risotto
I Mexiko där jag har kusiner äter man ganska ofta en risrätt man kallar spansktris. Det skulle inte förvåna mig om spanjorerna kallar det mexikanskt ris
Stek chorizon i och lägg den sedan med riset. 300 runt ris (gärna spanskt). Tillsätt riset, lat puttra i 2 min under omrörning. 300 runt ris (gärna spanskt)
En riktigt traditionell paella har härligt ingjutna smaker av Moriska influenser och historia. Bara riset i sig, med en inkokt doft av saffran och spansk pimentón, kan vara något av det ljuvligaste jag smakat