Vispa ner lime, mynta och rom. En kväll i Augusti körde vi middag med spanskt tema. rivet skal och pressat skal av 1 lime. rivet skal och pressat skal av 1 lime
4 personer 4 st hela seabream, urtagna (detta kan du be fiskhandlaren att göra)2 lime, skivade1 röd spansk peppar, tärnad1/2 kruka koriander, strimlad2 citroner, halverade 1 dl olivolja flingsaltLägg några limeskivor i magen på varje fisk och gnid in insidan med lite flingsalt. 3 tomater, tärnade1/2 rödlök, finhackad1/2 röd spansk peppar, tärnad1 msk vinäger koriander, strimladsaltRör ihop alla ingredienser till salsan och smaka av med vinäger, salt och koriander efter tycke. 2 lime. 1 röd spansk peppar. 1/2 röd spansk peppar
Dressing, rör ut sockret i fisksås och limesaft, rör i resten av ingredienserna och smaka av. VIETNAMESISK SALLAD MED FLÄSKKOTLETT 6-8 port som förrätt, 4 port som huvudrätt1 isbergssallad½ kruka koriander½ kruka mynta4 msk vitvinsvinäger4 tsk socker2 tsk salt1 1/4 dl vatten2 små morötter½ gurka1 salladskål100 gram osaltade rostade jordnötterrostad lökDRESSING1 liten gul lök eller 2 schalottenlökar, finhackat1 riven vitlöksklyfta1 röd spansk peppar, finhackad1 msk riven ingefära4 tsk fisksås1 lime, saften2 tsk farinsocker2 tsk hackad mynta1
Servera med några isbitar i varje skål/glas och men en skiva lime. 2 limefrukter. Hack löken smått och pressa vitlöken, rör ner dess i soppan med olivoljan och saften ifrån 1 lime. gazpacho, gurka, is, kall soppa, körsbärstomater, lök, olivolja, paprika, soppa, spansk soppa, spanskt, tomater, vitlök 2 personer eller. 2 limefrukter 1 dl vatten
Blanda ihop olja, fisksås, pressad limesaft, finrivet limeskal, finhackad chili och ingefära. Servera gärna med lite extra lime att pressa över, japansk soja och ev thai chilisås