Spättafile kokosmjölk recept

Recept: Fisk i kokosmjölk, fänkål, päron och röd curry

Recept: Fisk i kokosmjölk, fänkål, päron och röd curry

Lägg i kokosmjölk, päron, fiskfond och currypasta i pannan. Fisk i kokosmjölk, fänkål, päron och röd curry (4 personer). 1 burk kokosmjölk (à 400 ml). 600 g färsk spättafile. 1 fänkål 1 burk kokosmjölk ( 400 ml). 600 g färsk spättafile
Kokosspätta 4-5 port.

Kokosspätta 4-5 port.

Häll över kokosmjölken och smaka av om du ev vill ha i lite mer currypasta. 600 g spättafilé1 tärnad squashsaften från 3 tsk riven ingefära2 hackade vitlöksklyftor1 strimlad fänkål4 dl kokosmjölk2 päron, delad i fyra klyftor och tunt skivad2 msk fisk- eller hummerfond1 msk röd currypasta4 msk hackad, färsk koriander1 msk cocosolja eller annan oljaFräs den tärnade squashen, hackade vitlöken och fänkålen tillsammans med saften från ingefäran i lite olja. 4 dl kokosmjölk

Thailändsk fiskgryta med bananer

Koka upp kokosmjölken med currypastan. 4 dl kokosmjölk. Salta och rulla ihop fiskfiléerna. Skär bananerna i tjocka bitar och halvera dem sedan

Asiatisk fiskgryta

1 burk kokosmjölk (400 ml). Skär rödspättan i ca 2 cm-tjocka strimlor. Skär laxen i ca 2 cm-stora tärningar