Bred över ajvar, smula över feta, fördela tomaterna, och strö över oregano och hackad timjan. 1 dl ajvar relish eller pindjur (läs mer här). ca 1 dl soltorkadekörsbärstomater i olja. 1 dl ajvar relish eller pindjur (läs mer här). ca 1 dl soltorkadekörsbärstomater i olja
fänkålssoppa, tofustroganoff och potatispaj med feta och soltorkadetomater. Ha i ett rejält sprut tomatpuré och låt koka några minuter medan du skär ett tofublock och ett gäng små tomater i mindre bitar
Fyll skåran med ajvarblandningen. 12-3 msk Ajvar från Podravka. 11 dl soltorkadetomater, strimlade. 14 laxfiléer 2-3 msk Ajvar från Podravka ca 150 g fetaost 1 dl soltorkadetomater, strimlade 0,5 dl hackade nötter, valfria timjan, salt och pepparSmula ner fetosten i en skål, tillsätt ajvar och de soltorkadetomaterna
Vispa samman crème fraiche, ajvar relish, mjölk, oljan från soltorkadetomater och salt. Grovhacka soltorkadetomater och basilika (spara oljan från soltorkadetomater till senare)
Strimla de soltorkadetomaterna. Servera med den matiga salladen, fetaostsås och ajvar. Blanda gärna ajvarn med lite sambal oelek för att få in lite hetta
4 msk ajvar relish. 90 g soltorkadetomater i olja. Fetaost och ajvar4 laxfiléer, à ca 150 g 4 msk ajvar relish 150 g fetaost, smulad salt svartpeppar 2 msk solroskärnor, att toppa med. Parmesan4 laxfiléer, à ca 150 g 90 g soltorkadetomater i olja 1 dl parmesanost, grovt riven salt svartpeppar 2 msk pinjenötter, att toppa med