Och ja, det är mycket socker i Kavring. Visst barnen kickade igång tidigt så vi har hunnit med de viktigaste bestyren till söndagsfrukosten, måla ägg, göra drickyoghurt och baka kavring
Låt gulan få rumstemperatur, vispa sedan ner oljan droppvis så du får en majonnäs, tillsätt vinägern, smaka av med lite salt och eventuellt lite socker
Brukar även göra en glutenfri, sockerfri (LCHF) variant med matjessill, se här. 200 g kavring eller rågkusar (mindre socker i dem). 200 g kavring eller rågkusar (mindre socker i dem)
ev socker. Mixa det med kavringen till en smulig smet. Smaka av med salt, ev mer koncentrerad fond och ev socker – det beror lite på hur syrligt vinet är
Blanda salt och socker. Riv kavringen i smulor eller kör den i en matberedare. Blanda salt och socker. 200 g kavring. 5 dl socker. 3 msk strösocker. 5 dl socker. 3 msk strösocker. 200 g kavring. 5 dl socker. 3 msk strösocker. 5 dl socker. 3 msk strösocker
Koka upp vatten, rörsocker, rabarber och hallon. Mixa kavringen i mixer. När gästerna kommer eller suget av en drink faller på blanda så stark man vill ha, fyll upp glaset med fruktsoda/sprite/sockerdricka