När jag var barn bjöds det nästan alltid inlagd gurka till söndagssteken, och nu sist jag gjorde helstekt karré i ugnen fick jag en obändig lust att lägga in gurka
Skiva gurkan med en osthyvel och lägg i lagen. Har varit oerhört sugen på egen inlagd gurka till köttbullar/biffar, potatis och sås ett bra tag nu och när vi varit i USA i två veckor så var suget ännu större
Oftast lägger man kanske in gurka, men har man späd och fin zucchini går det precis lika bra, eller till och med ännu bättre eftersom zucchini har lite mer smak än vanlig gurka
Förslut burkarna och ställ in dem i kylen, vänta i ca en vecka innan du provar gurkan. Okej, det är bara att erkänna att jag inte tyckte att den snabbinlagdagurkan (se tidigare recept) inte var helt 100%-ig. 2kg VästeråsgurkaSaltlag, dag 1
Snabbinlagdgurka. Skala gurkan och skiva den tunt. Snabbinlagdgurka. Massera in blandningen i gurkan. Smaka av gurkan med riven pepparrot och hackad persilja