I helgen gjorde vi en chili för första gången, det tar ganska lång tid men det är det värt. Gör man det dagen innan är det ännu bättre, då kan man bara värma den i ungefär 20 minuter på plattan
ca 60 g smakstark ost - grovriven eller i skivor. ca 60 g smakstark ost - grovriven eller i skivor. Min käre man är ett fynd i de allra flesta avseenden
ca 125 g smakstark ost i tunna skivor. ca 125 g smakstark ost i tunna skivor. Uppriktigt sagt är jag LITE kluven till det här med LCHF-pizzor med blomkålsbotten
Den är väldigt smakstark, så jag brukar blanda med persilja för en lite mildare smak. Att lyckas med en köttbit Det är inte varje dag det serveras Tournedos i mitt kök nu för tiden
Den milda palsternackssmaken passade fint till det smakstarka köttet. Svenskodlat När jag är hemma på vintern, använder jag mycket av våra egna vintergrönsaker
Laxens milda smak får ett lyft av de smakstarka svamparna. Lång Kantarellsäsong Min Svåger, som jagar älg i fjälltrakterna, hittade 192 st fina kantareller förra i söndags
100 g smakstark, lagrad ost. 100 g smakstark, lagrad ost. Idag är det Internationella Kvinnodagen. Själv väcktes jag av maken med frukost på sängen, tulpaner på brickan och ett "Grattis då
2 stora bifftomater, sammanlagd vikt ca 550 g2 dl kokt vildrismix eller vanligt råris - tillagat enligt anvisning på förpackningen25 g torkad shitakesvamp1 vitlöksklyfta½ lök - inte alltför stor1 tsk svampsalt½ dl grädde1 dl nyriven, smakstark ost, ca 40 g - jag tog pecorino1 tsk timjan1 tsk oreganojungfruolivolja250 g blomkålsbuketter150 g brytbönor och gröna bönor1 "näve" babyspenat2 msk rapsolja3/4 msk vit balsamvinäger½ tsk italiensk salladskryddaBörja med att lägga svampen i blöt i god tid om du använder torkad
Servera gärna med ett glas rött, vi testade ett ganska billigt portugisiskt vin som hette Cigarra, och det passade bra till vår ganska smakstarka fredagspasta 2 personer