Smörkräm rom recept

Rom russin tårta

Romsmörkräm. Det här är en riktig vuxentårta, både smakmässigt men också i bemärkelsen att det är mörk rom i som inte har kokat
Mockabiskvier med rom

Mockabiskvier med rom

Smörkräm. Jag valde att smaksätta mina biskvier med rom och kaffe, samt att även hotta upp själva bottnarna, genom att tillsätta grovt mortlade kaffebönor
Chokladbiskvier med rom

Chokladbiskvier med rom

Smörkrämen går att smaksätta på mängder av vis. Denna gången blev det choklad och rom. Vispa alla ingredienserna till smörkrämen riktigt länge tills smeten blir fluffig och fin
Myten om smörkräm

Myten om smörkräm

Flera av dessa fungerar bra tillsammans, tex rom, kaffe och kakao blir det absolut godaste tillsammans
Världens godaste saffransbullar!

Världens godaste saffransbullar!

Jag har sett ett recept på saffransbullar med vaniljkräm eller smörkräm men eftersom jag tycker att vaniljkräm kändes omständigt och inte är så förtjust i smörkräm fick jag inspirationen till de här bullarna med samma fyllning som i philadelphiabullarna
Marängtårta a la Kiev

Marängtårta a la Kiev

En klassisk tårta med maräng, smörkräm och choklad som ursprungligen kommer från Ukraina. cognac eller rom
Mojito Genoise

Mojito Genoise

Provade deras recept men fick en chock när jag insåg mängden socker i den smörkräm de använde som topping
Biskvier

Biskvier

Fransk och italiensk smörkräm. Gör en halv sats fransk smörkräm. Låt pastan svalna till rumstemperatur och blanda den försiktigt med den luftiga smörkrämen
Dubbla kakor med romsmak

Dubbla kakor med romsmak

Rör smörkrämen smidig och blanda i rom. 2 msk rom. Rör det rumsvarma smöret och florsockret poröst. Tillsätt vaniljsocker, vetemjöl och maizenamjöl och blanda ihop
SAFFRANSBRYTBRÖD

SAFFRANSBRYTBRÖD

Bred över smörkrämen. Ca 2 msk mörk rom. Mortla saffranet, slå på rom & låt dra i ca 30 minuter eller längre. Värm mjölk, vispgrädde & saffran (rom) till cirka 37 grader. Ca 2 msk mörk rom
Julens pakettårta

Julens pakettårta

Rör matfett, florsocker, apelsinskal och äggula till en smidig smörkräm. med några msk rom. (3-4 msk rom)
Arrakstårta med chokladsmak

Arrakstårta med chokladsmak

Rör till en slät smörkräm och smaka av med kakaopulver som måste siktas ner i krämen. rom eller punsch
Vårlängtan

Vårlängtan

Det första steget är alltid att spackla tårtan med smörkräm eller ganasche. Använd gärna en smoother för att släta till locket och fästa det på smörkrämen
50-årstårta med romrussin, jordgubbar och choklad

50-årstårta med romrussin, jordgubbar och choklad

Då jag föredrar att även en tårtas insida bör vara pesonlig, skapade jag med det i tankarna en smörkräm med smak av romrussin - så långt tillbaka jag kan minnas har romrussin varit en av min pappas favoritsmaker
Kaffebiskvier VS. apelsinbiskvier!

Kaffebiskvier VS. apelsinbiskvier!

Smörkrämer. mockabiskvier med rom. Ställ smörkrämen i kylen en stund om den är för lös. Spackla smörkräm på bottnarnas undersidor, kanterna skall bli släta, och biskvierna som en toppig kulle
Nytt försök med macarons...

Nytt försök med macarons...

Min blå pastafärg tog över totalt så jag färgade även smörkrämen lätt ljusblå. Spriten idag blev hälften kokoslikör och hälften en snäll rom - blev riktigt gott
Lussebullar med russinfyllning och rom!

Lussebullar med russinfyllning och rom!

Bre ut smörkrämen på degen och pensla rom över smörkrämen. De här är de godaste lussebullarna jag gjort, de blev så saftiga och det är lite rom i dem också