Hacka matjessill och rödlök smått. Mixa brödet till smulor och knåda samman med smöret till en deg. Ta hälften av degen och tryck ut i en form med löstagbara kanter
Claras juliga smörgåstårta. Vispa creme fraichen fluffig med en elvip. Lägg dem runtom smörgåstårtan. Blanda med matyoghurt och smaka av med salt och peppar
Framåt natten – den ljusa, ljumma – passar det bra med en fräsch smörgåstårta. Vispa crème fraichen pösig (görs helst med elvisp) och rör ner färskosten
Vid insikten av att Anders under tiden hade passat på att jämna mina nyplanterade björkskott jämns med marken med grästrimmern, kunde jag måhända ha använt min tid på bättre sätt (nya är planterade och vi håller tummarna)
Denna passar utmärkt i bakpotatis, smörgåstårta på grovt bröd, i baguette eller på en grov smörgås. 1 brk avrunnen matjessill. 1 brk avrunnen matjessill
Denna smörgåstårta blir godast om man äter den så snabbt som möjligt. Skär matjessillen i småbitar. Tag 1 grov smörgåstårtsbotten och bred den med smörgåsmargarin. 250-300 g matjessill