Jag ville låta rödbetsgnocchin spela huvudrollen och därför serverade jag mina med enkla tillbehör i form av stekt svamp, lite smörfräst purjolök, rostade pekannötter och ytterst lite brynt smör på toppen
Smörfräst grön sparris t. svamp, paprika och andra grönsaker man gillar. I helgen lagade jag fläskfilé som i grädde gratinerades med stekt lök och rosmarin
1½ dl durramjöl1½ dl rårismjöl2 msk PO-fiber2 krm salt100 g LF smör - alternativt mjölkfritt margarin1 dl LF turkisk yoghurt - alternativt mjölkfritt yoghurtalternativ250 g rensad, färdiggrillad kyckling, skuren i mindre bitar200 g förvällda, smörfrästa kantareller - vikten avser färdigfräst svamp, glömde väga dem innan 100 g spenat, gärna babyspenat1 stor vitlöksklyftaca 10 romanticatomater eller körsbärstomaterca 30 g färskriven parmesan3 stora ägg - sammanlagd vikt 220 g1 förpackning LF matgrädde 3,3 dl - alternativt mjölkfritt gräddalternativ1 msk kantarellfondsalt och svartpeppar från kvarnKör ihop pajdegen i matberedaren, och tryck ut den i en låg och vid, smord pajform
ta t ex strimlad vårlök och smörfrästa champinjoner istället). Under tiden kan du knapersteka baconet/steka svamp och skiva lök – beroende på vilka tillbehör du tänkt ha
Lägg på smörfrästsvamp och purjo och delade musslor och krydda. Mustig, färgsprakande och festlig fiskrätt där skivor av fisken, t ex gös, får puttra i en aromatisk sky av vitt vin och tomater med litet purjolök, svamp och musslor