Lägg på en plåt med bakplåtspapper. I receptet använde jag mig av rårörsockret nedanför som man måttar exakt som vanligt vitt socker, men har ni annat kan ni behöva anpassa mängden lite
Smält smöret. De vanliga vita sockret bytte jag mot kokossocker. Dessutom har jag en dotter som är allergisk mot ägg, vilket gjorde att jag ville ha en variant som inte innehåller ägg
Tillsätt socker, ägg och vetemjöl och eventuell kardemumma. Pensla med ägg och strö över pärlsocker. Arbeta in vetemjölet efter hand, spara någon deciliter till utbakningen
Vispa ner smöret, ägg, äggulor och kokossocker tills det blir en jämn smet. Dela degen i två, forma degen till två avlånga platta rullar på plåten som är rikligt insmord med smör, eller lägg på smörpapper
Det enda sockret som är tillsatt är 2 tsk vaniljsocker samt florsockret ovanpå, men det är mer för syns skull. 3 ägg. 2 1/2 dl strösocker (eller motsvarande mängd sötningsmedel som tål värmas). 1 dl vetemjöl. 2 tsk vaniljsocker. 3 ägg. 2 1/2 dl strösocker (eller motsvarande mängd sötningsmedel som tål värmas)
Vispa ner det smälta smöret, äggen, ägggulorna och kokossockret tills det blir en jämn smet. Dela degen i två, forma degen till två avlånga plattarullar på plåten som nu är riktigt insmord med smör, eller lägg på smörpapper
Lägg spenaten, löken och smöret i en stor stekpanna. Gör fyra gropar i spenatblandningen för äggen. Men om din spenat är väldigt blöt så kan du vispa i lite vetemjöl i mjölken innan du blandar med spenaten
Lägg ner naanbrödet ett i taget med den smörade sidan nedåt. Smöra alla naanbröden med flytande smör (det räcker med att göra på ena sidan så kan du ta andra sidan i grytan sedan)
6 kakor 75 g smör 2 dl mjölk (3 %) 25 g jäst 1/2 dl socker 1 krm salt 1 tsk stötta kardemummakärnor ca 6 1/2 dl vetemjöl 1 uppvispat ägg till pensling socker att strö över Fyllning ev 1 msk potatismjöl 250 g blåbär 1 dl sockerLägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Svenskt Smör, valfri 5
Smält smöret. Tillsätt salt , socker, bakpulver och mjöl, arbeta till en smidig deg. Spreja varje bit med vatten, gärna i blomspruta på bägge sidor och vänd dem i polentagryn
Vi avslutar denna onsdag med smör och socker. Men inte vilket smör som helst, utan brynt smör. De har en fin nötig smak som fås av de brynta smöret och flingsaltet ger det hela en verklig smakhöjning
Klicka ner matfettet i mindre bitar tillsammans med socker, vaniljsocker och mjöl. uppvispat ägg. Degen innehåller en hel del smör och blir nästan som små wienerbröd som smälter i munnen
Skär smöret i små tärningar och lägg i en bunke. Blanda ihop florsocker, potatismjöl, vetemjöl och vaniljsocker och blada sedan ner det i bunken med smöret