Blanda smöret med salt, peppar och soja samt pensla kalkonen runt om. dl smält smör. Stoppa fyllningen i kalkonen och snörp ihop lårbenen med steksnöre
Vitlökssmör. Ca 10 portioner kalkon. 1 kalkon på ca 4,5-5 kg. 200 g rumsvarmt smör. Torkad timjan Ca 10 portioner kalkon. 1 kalkon på ca 4,5-5 kg Vitlökssmör. 200 g rumsvarmt smör
Blanda smöret med kryddor och soja och pensla kalkonen runt om. Är det nån som tänker bjuda på kalkon i helgen istället för det traditionella påsklammet
Bryn i lite smör och lägg i en gryta. Kalkon är inget jag tillagar så ofta så jag googlade friskt för att hitta ett recept till den biten kalkon jag hade i kylen
Kalkonbröstet kryddas med vitlök och steks saftigt i ugnen. Kalkonbröst kan bytas ut mot samma. Lägg kalkonbröstet i en smord, ugnssäker form och pensla med matfettet
Fräs på medelvärme i smör/rapsolja så den blir mjuk. Jag har ätit rester från gårdagens Kalkon Tikka Masala och sitter nu med datorn i knät, Skavlan på TV och mumsar på hallonchoklad och dricker en folköl
Ingredienser 1 st kalkon, tinad eller färsk, ca 4 kg Fyllning. Aroma eller Ingrid Marie) 75 g smör i bitar 125 g katrinplommon 2 st rödlök i bitar 2 kvistar timjan 2 kvistar rosmarin 2 kvistar salvia Att pensla med. 1 msk kinesisk soja 50 g smält smör salt & peppar Till ugnsformen
Ingredienser 1 st kalkon, tinad eller färsk, ca 4 kg Fyllning. Aroma eller Ingrid Marie) 75 g smör i bitar 125 g katrinplommon 200 g rödlök i bitar 2 kvistar timjan 2 kvistar rosmarin 2 kvistar salvia Att pensla med. kinesisk soja 50 g smält smör salt & peppar Till ugnsformen
Pensla kalkonen runt om med fettet blandat med salt, peppar och soja. Lägg kalkonen i en ugnssäker form, eller i en liten långpanna, med ena sidan uppåt
Pensla kalkonen med smält smör. smält smör. Skölj kalkonen och torka den med hushållspapper. Dela citronen och lägg ena halvan inne i kalkonen vid halsöppningen
Fylld kalkonfilé. 1st kalkonbröstfilé. 30g smör. Fräs lökarna och svampen i smör i 1 minut, tillsätt riset och fräs ytterligare några minuter utan att det tar färg. 1st kalkonbröstfilé. 30g smör