Smält smöret eller kokosoljan utan att det blir hett och blanda med äggulorna, lite i taget. Tårtan är så klart glutenfri men kan även göras helt mjölkfri och utan vittsocker
Smält under tiden chokladen i ett vattenbad och häll sedan över chokladen i en separat skål. Chokladmousstårta med hasselnötsbotten och bär (vegan, glutenfri, utan vittsocker)
Smält kokosoljan och tillsätt till äggsmeten i en jämn stråle under mixning eller vispning. 50 g smält kokosolja eller ghee (eller hälften-hälften). 50 g smält kokosolja eller ghee (eller hälften-hälften)
Smält chokladen. Det är en tjock, mörk och len chokladmousse gjord med traditionell teknik men jag har använt extra god kokosmjölk istället för grädde och man kan söta med en liten mängd honung, agave, björksocker eller annat valfritt alternativ istället för vittsocker
Smält chokladen tillsammans med kokosolja över vattenbad eller försiktigt i micro. för att den här ljuvliga, lyxiga tårtan både är vegan och glutenfri… Men också för att den faktiskt också är bakad utan vittsocker men ändå är lagom söt och dekadent
Vispa ut chokladen i såsen tills att den smält. Vispa ut chokladen i såsen tills att den smält. 1 dl kakao, 1 dl socker och 1 dl vatten, vispa ihop allt i en kastrull och koka upp. 1 dl socker
Smält kokosoljan i en kastrull, tillsätt kokosmjölk, agave och vaniljpulver och låt det sjuda upp. Nu sedan jag har vant mig av med vittsocker tycker jag detta recept är mycket godare än orginalet till och med
Med vispad äggvita i smeten blir konsistensen luftig och fluffig så att den smälter i munnen. Istället är det svårt att bedöma att det skulle var någon skillnad på den här chokladmoussen och en “vanlig” gjord på socker och grädde
Inlägget Pepparkaksbollar – utan vittsocker dök först upp på Clean Eating by Annika. 1 msk smält kokosolja. 2-3 msk sötning (kokossocker, sukrin gold, honung osv beroende på vad som passar dig)
Koka upp hälften av grädden, slå den över den hackade chokladen, smält ner gelatinbladet i blandningen och avsluta med att tillsätta resten av grädden och mjölken