Smält lite av smöret i en stekpanna och stek purjolöken, lägg över i en gryta. Tillsätt broccoli, grädde, creme fraiche och ädelost i grytan och sjud på medelvärme i ca 15 minuter
Ugnsbakad Ädelost med varma Hjortron 50 gr Ädelost 1 dl Hjortron 5 Valnötter En knippe färsk Persilja Rapsolja till fritering Lägg hjortron och ädelost i en ugnsfast form. Sätt in i ugnen på 200° i ca 10 minuter, tills osten börjar smälta lite
Lägg en bit med gelé i botten på krustaden och sedan en liten bit ädelost. Gratinera i 3 minuter på 200 grader tills man ser att osten smält något. 50 g ädelost från Jämtland (jag använde Kvibille gräddädel)
Lyft på locket och lägg ned osten och låt den smälta ned När osten smält ta bort persiljekvistar och vispa så att alla mjölklumpar försvinner, soppan bör vara ganska tjock nu, tillsätt annars lite färdig redning