Skinkschnitzel vitkål recept

Pad thai wok med en skvätt lime

Pad thai wok med en skvätt lime

valfri mängd strimlad vitkål. Strimla vitkålen med en osthyvel och grovriv moroten, häll över schnitzeln och rör om
Currygryta

Currygryta

Skär bort stocken på vitkålen och strimla vitkålen fint. Fräs lök och vitkål på medelvärme, 5 minuter. 300 g vitkål. 200 g skinkschnitzel
Wok med grönsaker och schnitzel

Wok med grönsaker och schnitzel

Den innehöll även strimlad skinkschnitzel, äggnudlar, och cashewnötter. Dagens middag blev en wok fylld med massa grönsaker så som morötter, vitkål, rödlök, haricot verts och purjolök samt en woksås med smak av citrongräs och ingefära
Äggnudlar med Fläskkött & Bambuskott

Äggnudlar med Fläskkött & Bambuskott

250 gram Äggnudlar av en fastare sort600 gram Skinkschnitzel eller färsk skinka4 Ägg1 Vitlök Solo eller 4 klyftor vitlök1 dl Hoisinsås3+5 msk Olja (raps eller oliv)1 tsk Salt + 1 tsk Salt senare1-1½ tsk Sambal Olek4 tsk Soja250-300 gram Vitkål250-300 gram Skivade Bambuskott på burkKoka upp en stor kastrull med lättsaltat vattenLägg i nudlarna när vattnet bubblar och stäng sedan av plattan och ställ kastrullen åt sidanLåt nudlarna ligga i det heta vattnet 5-7 minuter och svälla lite (eller tills de mjuknat något) Häll av det varma vattnet och spola nudlarna under kallvatten så de inte klibbar ihop sig i väntan på stekningRiv eller pressa vitlökStrimla vitkålenStrimla köttet i smala bitarVärm en stekpanna eller wok med 3 msk oljaFräs vitlöken tillsammans med köttetHäll över hoisinsåsenKrydda köttet med salt (ca 1 tsk), sambal olek och sojaLägg i den strimlade vitkålen och bambuskottenVänd runt i köttet och såsen som bildasFräs allt tills vitkålen börjar mjukna liteHäll över kött, grönsaker OCH den sås som bildas i en stor skål, för nu skall vi steka nudlarna (eller använd en ny stekpanna om du har)Värm upp pannan igen med minst 5 msk oljaHäll i nudlarna och fräs dem en stund så de blir lite lätt krispiga