4 Ris 4 port ris Champinjonsås 1 gul lök 1 vitlöksklyfta 250 g champinjoner 1 msk smör eller margarin 3 dl mjölk 2 tsk majsstärkelse 1 msk kinesisk soja salt och peppar 1/2 kruka persilja Morot 2 morötter Schnitzel 600 g skinkschnitzel 1 msk olja salt och peppar Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
4 skivor skinkschnitzel 2 ägg 1 dl vetemjöl 2 dl ströbröd citron och ansjovisBanka ut köttet till ca 4 mm tjocka skivor. 1 msk vetemjöl2,5 dl grädde ( jag hade milda 20%)2,5 dl mjölk1 msk kalvfond1 tsk salt1 tsk grovmald svartpeppar Tärna och bryn paprikan, löken och champinjonerna pudra på vetemjölet och rör runt. Tillsätt grädde, mjölk och kryddor och låt koka ihop i ca 5 min. 4 skivor skinkschnitzel. 2,5 dl mjölk
Häll i mjölk och grädde i grytan där ruladerna låg och låt det få ett uppkok. Lägg sedan baconrullen på skinkschnitzeln och rulla ihop till en rullad och fäst ihop med en tandpetare
Häll på valfri mängd grädde och creme fraiche, eller mjölk om du vill ha fettsnålt. ca 2 kg skinkschnitzel (annat kött funkar också bra såklart, dock behövs inget "fint" kött till detta, men om du känner för oxfilé, varsågod). ca 2 kg skinkschnitzel (annat kött funkar också bra såklart, dock behövs inget "fint" kött till detta, men om du känner för oxfilé, varsågod)