Skinka rosépeppar recept

Blinka lilla...skinka där!

Blinka lilla...skinka där!

Rosépepparn gör susen, fastän det låter lite konstigt. Toast med parmaskinka och dadelkompott (10st stjärnformade 20st rektangulära)10 bitar fullkornstoast, rostade och kanterna bortskurna1 dl dadelkompott5 skivor parmaskinka, rivna i stora bitar (lättar att äta på detta sätt)0,5 dl riven parmesanost2 tsk krossad rosépepparsmörfärskostSkär ut bitar av toasten med hjälp av en stjärnformad pepparkaksform, eller skär enkla rektangulärformade (detta gjorde jag till festen pga tidsbrist)Bred på av smör och färskostTillägg en halv bit parmaskinka, en klick dadelkompott och riven parmesanost på toastenGarnera med rosépepparDadelkompott (ca 2 dl)200g kärnfria torkade dadlar2 dl vittvin2 dl vatten0,5 dl muscovadosocker3 st kryddpepparkorn3 st nejlikor2 cm bit färsk ingefäraKoka vätskan tillsammans med socker och kryddor i ca 30 minSila bort kryddorna och tillsätt de hackade dadlarnaKoka ytterligare i ca 30 min tills dadlarna mjuknatLåt svalnaServera tillsammans med toasten ovan, eller tillsammans med ost 10st st. 5 skivor parmaskinka. 2 tsk krossad rosépeppar
Anjushkas vegetariska skinka

Anjushkas vegetariska skinka

Smula sönder quornfiléerna, blanda ner resten av ingredienserna till skinkan och arbeta med en stavmixer eller mixer till en någorlunda jämn massa
Sweet chilibiffar fyllda med rökt skinka och ost

Sweet chilibiffar fyllda med rökt skinka och ost

Krossad rosépeppar. Rökt skinka. Jag har alltid en färdig kryddburk med krossad grön- och rosépeppar i, tog ca 1-2 tsk av det, det andra hällde jag i några "duttar". Lägg 4 biffar på en skärbräda, lägg på en bit rökt skinka, som du viker ihop, på det lägger man 2 skivor lagrad prästost (eller annan ost)
Skinksås till pasta

Skinksås till pasta

Någon nyårsmat kommer vi inte att bjuda på idag, det blir istället en kanoners pastasås där du antingen kan ta hand om eventuella rester från julskinkan eller kocka med t
Kotlett med rosépepparsås

Kotlett med rosépepparsås

Tillsätt tärnad skinka, vin och grädde. Fräs löken i matfett tillsammans med tomatpuré och krossad rosépeppar
Lättlagad fläskfilégryta

Lättlagad fläskfilégryta

Skär skinkan i tärningar. Strö över rosépeppar och mjöl. Tillsätt löken och skinkan i stekpannan och låt dem bryna med
Rosastekt ankbröst med körsbärssås

Rosastekt ankbröst med körsbärssås

Fräs skinka och grönsaker till de är glansiga utan att ta färg. 2 skivor rökt skinka / 3 finhackade vitlöksklyftor / 5 cm purjolök (50/50 grönt/vitt) / 1 finhackad gul lök / 100-150 g finhackad rotselleri / 2 msk tomatpuré / 2 msk hackad timjan / 2 msk hackad oregano / 1 msk smör / 1 msk olivolja / 1 (75 cl) flaska rödvin / 3-5 dl vatten / ca 1 tsk flingsalt / svartpeppar från kvarn / 1 msk finmortlad rosépeppar / 5 cl cognac / 0,5 dl sherry / 5 cl calvados / 2-3 msk körsbärssylt (gärna smaksatt med choklad och vanilj) / 4-5 msk röd balsamvinäger / 1-2 msk råsocker / maizena. Smaklig spis ♥ 2 skivor rökt skinka. 1 msk finmortlad rosépeppar
Balsamicokyckling till vardag eller fest

Balsamicokyckling till vardag eller fest

Receptet kommer ursprungligen från Arla och är med parmaskinka runt kycklingen. rosépeppar. Funkar lika bra med bacon eller kallrökt skinka som jag hade denna gången
Fläskfilé med Fetaost, Salvia och Speck Alto Adige med rödvinssås

Fläskfilé med Fetaost, Salvia och Speck Alto Adige med rödvinssås

Speck alto adige är förresten en slags lufttorkad, lättrökt skinka från södra Tyrol i norra Italien. Gillar man lufttorkad skinka som t ex Prosciutto di Parma eller lufttorkad biff som Bresaola, så finns det många olika sorter att testa från olika delar av Europa
Veckans underlättare, vecka 9.

Veckans underlättare, vecka 9.

Lägg fyllda kycklingfiléer, dessa med parmesanost och skinka signerade Håkan, på tallriken. Rosépeppar är en väldigt god krydda som du hittar här i en god och enkel fläskfilégryta med bacon och rosépeppar
Västerbottenpaj

Västerbottenpaj

Servera till lufttorkad skinka, färska örter och rödlök om du vill, eller till kräftor. Chiliflingor ger go skjuts, eller så kan du smula i lite rosépeppar för en annorlunda smakbrytning
Lite vilt på juldagen

Lite vilt på juldagen

Jag höll mig till skinka, kallskuret, ägghalvor med majonnäs och räkor, köttbullar, grönkål, brysselkål, olika ostar, lite lax och nötter
s

s

120 g lufttorkad skinka. 0,5 msk rosépeppar, hel. Oxfilé med sparrisknyten1 kg oxfilé 2 msk smör att steka i salt (från kvarn) peppar (från kvarn) 120 g lufttorkad skinka 1 knippe sparris (250 gram). Pepparsås1 msk smör 1 köttbuljongtärning 2 msk soja 0,5 msk rosépeppar, hel 0,5 msk grönpeppar, hel 0,5 krm svartpeppar, mald 3 dl grädde 0,5 krm vitpeppar, mald
Hemmagjorda pinxtos

Hemmagjorda pinxtos

…kallrökt skinka med grillad paprika i olja…. …och en med kräftröra med dill och rosépeppar som var jättegod
Smakrik senap till griljering

Smakrik senap till griljering

Här brukar det gå åt en skinka innan jul och en till självaste julen. Om ni undrar vad det är för rött ovanpå griljeringen så ”pyntade” jag med rosépeppar, innan den fick skjuts in i ugnen