Rosépepparn gör susen, fastän det låter lite konstigt. Toast med parmaskinka och dadelkompott (10st stjärnformade 20st rektangulära)10 bitar fullkornstoast, rostade och kanterna bortskurna1 dl dadelkompott5 skivor parmaskinka, rivna i stora bitar (lättar att äta på detta sätt)0,5 dl riven parmesanost2 tsk krossad rosépepparsmörfärskostSkär ut bitar av toasten med hjälp av en stjärnformad pepparkaksform, eller skär enkla rektangulärformade (detta gjorde jag till festen pga tidsbrist)Bred på av smör och färskostTillägg en halv bit parmaskinka, en klick dadelkompott och riven parmesanost på toastenGarnera med rosépepparDadelkompott (ca 2 dl)200g kärnfria torkade dadlar2 dl vittvin2 dl vatten0,5 dl muscovadosocker3 st kryddpepparkorn3 st nejlikor2 cm bit färsk ingefäraKoka vätskan tillsammans med socker och kryddor i ca 30 minSila bort kryddorna och tillsätt de hackade dadlarnaKoka ytterligare i ca 30 min tills dadlarna mjuknatLåt svalnaServera tillsammans med toasten ovan, eller tillsammans med ost 10st st. 5 skivor parmaskinka. 2 tsk krossad rosépeppar
Krossad rosépeppar. Rökt skinka. Jag har alltid en färdig kryddburk med krossad grön- och rosépeppar i, tog ca 1-2 tsk av det, det andra hällde jag i några "duttar". Lägg 4 biffar på en skärbräda, lägg på en bit rökt skinka, som du viker ihop, på det lägger man 2 skivor lagrad prästost (eller annan ost)
Mixad eller finhackad skinka blandad med majonnäs, senap och gräslök. Leverpastej utrört med lite konjak eller vatten, rosépeppar och finhackad saltgurka
Någon nyårsmat kommer vi inte att bjuda på idag, det blir istället en kanoners pastasås där du antingen kan ta hand om eventuella rester från julskinkan eller kocka med t
Häll i skinka och lök och stek ett par minuter till. Rosépeppar, smulad. Smula på rosépeppar och servera med ris/potatisklyftor/pressad potatis och en god sallad
Receptet kommer ursprungligen från Arla och är med parmaskinka runt kycklingen. rosépeppar. Funkar lika bra med bacon eller kallrökt skinka som jag hade denna gången
Speck alto adige är förresten en slags lufttorkad, lättrökt skinka från södra Tyrol i norra Italien. Gillar man lufttorkad skinka som t ex Prosciutto di Parma eller lufttorkad biff som Bresaola, så finns det många olika sorter att testa från olika delar av Europa
Lägg fyllda kycklingfiléer, dessa med parmesanost och skinka signerade Håkan, på tallriken. Rosépeppar är en väldigt god krydda som du hittar här i en god och enkel fläskfilégryta med bacon och rosépeppar
Servera till lufttorkad skinka, färska örter och rödlök om du vill, eller till kräftor. Chiliflingor ger go skjuts, eller så kan du smula i lite rosépeppar för en annorlunda smakbrytning
Här brukar det gå åt en skinka innan jul och en till självaste julen. Om ni undrar vad det är för rött ovanpå griljeringen så ”pyntade” jag med rosépeppar, innan den fick skjuts in i ugnen