Tillsätt krossade tomater, paprikapulver, buljong och vin. 0,5 dl vittvin, chilenskt. 300 g torskfilé 2 gul lök, hackad 2 msk olivolja 2 burkar krossade tomater, à 400 g 5 dl fiskbuljong 0,5 dl vittvin, chilenskt 1 msk paprikapulver 5 burkar skaldjursmix i lake, à 170 g 5 dl vatten salt, efter smak persilja, finhackad
När det osar ordentligt och plattan är varm slår jag på rejält med vittvin. När vinet kokat in häller jag på vatten, lite schalottenlök och hackad chili
Blir ca en halv liter Ca skal (huvuden o klor) från 1/2-1 kg kräftor eller räkor 1 fänkål 2 morötter 1 gullök1 scharlottenlök 1 dl tomatpuré Lite färsk dill 4 dl vittvin 5 dl vatten Salt o peppar. Slå på vin och vatten , låt reducera o småkoka i 20 min. 1 dl tomatpuré Lite färsk dill 4 dl vittvin 5 dl vatten Salt o peppar
Tillsätt rotfrukterna, dillfrö, fänkålsfrön och vin och koka under lock, ca 30 min. 2 dl vittvin. Skala kräftorna och räkorna och lägg skalen i en långpanna
vittvin. Slå på vinet och så mycket vatten att det täcker hela häligheten. I helgen tog jag tjuren vid hornen och lagade en fisk- och skaldjurssoppa med den hatade grönsaken