Persilja och basilika. Det är alltid med en viss nostalgi jag lagar skaldjurspasat, allra första gången jag var ute på date med min blivande make var vi på ett ställe som serverade enorma portioner pasta och deras skaldjurspasta var ett av deras paradnummer
Slå i en skvätt vitt vin och krydda med chiliflakes (efter smak), salt, peppar och färsk basilika. Någonting som både är supergott och superenkelt är min skaldjurspasta som jag brukar laga när jag vill lyxa till det ibland
Jo, skaldjurspasta med två såser. ½ ask frusen basilika. SKALDJURSPASTA MED 2 SÅSER200 g tigerräkor utan skal1 burk tomater½ ask frusen basilika8 vitlöksklyftor½ chili1 citron, bara skalet1 dl vitt vin3 dl grädde1 dl riven parmesan, färsk½ dl hackade persilja2 msk olivolja2 klickar smörsaltsvartpeppar ev. SÅS 1Häll burken med tomater i en kastrull, pressa i 4 vitlöksklyftor, mal färsk svartpeppar, häll i 1 msk olivolja, salt (ca 1 tsk), basilikan och ev socker