Ingredienser 1 kg laxfilé(er) , utan skinn 1 odefinierad rapsolja , till pensling 1 tsk citronpeppar 1,5 tsk salt 100 gram löjrom , (eller sik eller ishavsrom) 1 odefinierad citron(er) , i klyftor, till servering Sås 250 gram räkor 0,5 st gul lök(ar) , liten 2 dl crème fraiche 1,5 dl gräddfil 0,5 dl dill , hackad 1 tsk salt 0,5 tsk citronpeppar Köp receptet
Tanken var ju torsk med skagensås. Skagensåsen fick bli en räkröra istället som toppade knäckebrödet. När man blir ensam till måndagsmiddag gör jag det enkelt för mig
Skagensås. Servera med skagensås, lite stekt broccoli och citronhalvor. Skagensås. Skala rödlöken. Hacka lök och gräslök fint, eventuellt även räkorna om de är stora
Vi serverade fisken tillsammans med en skagensås, vi utgick från Skagenröra och bytte ut smetana mot creme fraiche (blir rinnigare, i alla fall om man använder laktosfria varianter)