Sjötunga lök recept

Sjötunga Walewska

Sjötunga Walewska

Sjud fisken dubbelvikt i vin och fiskfond tillsammans med lite lök. En del sjötunga Walewska-puritaner vill kanske stena mig
Sjötunga  Walewska

Sjötunga Walewska

Skala och hacka löken och fräs den blank och mjuk i en traktörpanna med smör. 2 st schalottenlökar. Pommes Duchesse
Sjötunga Walewska

Sjötunga Walewska

Fräs löken i en traktörpanna med smör. Vik ihop fiskfiléerna och lägg dem ovanpå löken. 2 st schalottenlökar
Stekt sjötunga med lime

Stekt sjötunga med lime

Skala och hacka löken. Fräs löken i pannan i resten av matfettet. Servera fisken på portonstallrikar med lök och tomatskyn över
Sjötunga walewska med gratinerat mos

Sjötunga walewska med gratinerat mos

1,2 kg sjötunga, filéad, be att få benen till fonden. Sås200 g rotselleri 60 g palsternacka 3 morötter 2 gula lökar 3-4 lagerblad 30 vitpepparkorn 0,5 tsk timjan 4 dl vitt vin 2 humrar 1,7 l vispgrädde 1 sockerbit 1 dl ost, smakrik , riven 4-5 msk tomatpuré 2 msk cognac 1-2 stänk cayennepeppar ca 3 msk majsstärkelse 1 citron, till garnering
Sjötunga  Walewska

Sjötunga Walewska

2 st schalottenlökar. 12 st schalottenlökar 1 msk smör 800 g sjötungsfiléer eller rödtungsfiléer 2 dl vin torrt vitt 2 dl fiskbuljong av tärning Sås. 1Skala och hacka löken och fräs den blank och mjuk i en traktörpanna med smör
Stekt sjötunga med lime

Stekt sjötunga med lime

Pressa saften ur den ena frukten och skär den andra i klyftor Skala och hacka löken. Fräs löken i pannan i resten av matfettet
Cornflakespanerad Pangasiusfilé med lime, vitlök & rom-moja

Cornflakespanerad Pangasiusfilé med lime, vitlök & rom-moja

Hajmal, Vietnamesisk sjötunga, Pangasiusfilé. lök. 4st Pangasiusfiler (ca 130g-140g/st)2dl Vetemjöl1st Ekologiskt ägg, uppvispat4dl Cornflakes, stött i mortelCa 4msk Smör att steka iSalt & vitpepparLime, vitlök & rom moja. 2,5dl Turkisk yoghurt1/2st Gul lök, finhackad 1st Vitlöksklyfta1/2st Lime, saften av1dl Röd stenbitsromSalt & peppar från kvarnSåhär kan man göra. 1st Vitlök
Räkfyllda rödspättarullader med vitvinssås

Räkfyllda rödspättarullader med vitvinssås

Jag använde rödspätta men det går även bra med annan fisk som sjötunga eller torskfiléer. Fräs löken i smöret, häll på vinet och låt koka ner till hälften
Vardagswalewska- nästan

Vardagswalewska- nästan

För det finns ju, inte helt otippat, ingen sjötunga hemma. Smöra en vid panna och bottna med den hackade löken
Fiskfilé i gräddsås

Fiskfilé i gräddsås

Hacka löken och fräs den i margarinet tillsammans med persiljan, utan att den tar färg. Sila av löken och persiljan och spara