Sillröra knäckebröd recept

Sillröra i midsommartid

Sillröra i midsommartid

knäckebröd. Hacka matjessill och rödlök. Lägg det i en skål. Tillsätt gräslöken. Blanda gräddfil och lättmajonnäs och vänd ner i skålen med sill
Triss i sill

Triss i sill

Klicka på en sträng med sillröra längs långsidan och rulla ihop. knäckebröd/knäckesticks. Vid servering, lägg upp på knäckebröd av lämplig sort
Matjesdipp med knäckebröd

Matjesdipp med knäckebröd

Lägg upp dippen i 4 serveringsskålar och servera med knäckebröd. Grovhacka sillen och blanda med kvarg, gräslök och citronskal
Godaste röran på matjessill

Godaste röran på matjessill

Det här är en sillröra som har sin givna plats till påsk och midsommar men som jag gärna även gör till andra sommarluncher
Midsommartallrik

Midsommartallrik

“Det är tur att jag är så förtjust i matjessill, sillröra, knäckebröd och kokt ägg, för jag var den enda som åt av detta vilket ledde till att det blev midsommarmat för mig flera dagar i rad

Sillröra till knäckebröd

Skär potatis och avrunnen. sill i små tärningar. Blanda med resten av ingredienserna. 375 g kokta, medelstora, skalade potatisar

Sillröra i midsommartid

knäckebröd och rågbröd. 1.  Hacka matjessill och rödlök. Lägg det i en skål. Tillsätt gräslöken. Blanda gräddfil och lättmajonnäs och vänd ner i skålen med sill

Gott hembakat knäckebröd

Börja med att lösa upp jästen i fingerljummet vatten, tillsätt salt, hjorthornssalt och rågmjöl. Arbeta sen degen antingen för hand eller med maskin till en ganska fast och hård deg

Gubbröra på vårt vis.

Gör helst röran några timmar innan du ska äta den så smakerna hinner utvecklas. Koka äggen och låt dem svalna