Sik ris recept

Dagens recept: Böcklingsallad

Dagens recept: Böcklingsallad

Blanda försiktigt samman alla ingredienserna. Tillsätt ev kapris. Blanda försiktigt salladen vid serveringen och servera såsen separat, gärna med bröd, smör och öl
En maxad molusk

En maxad molusk

Alla andra fiskarter är undantag som oregelbundet och oförhappandes råkar finnas till hands just den dagen då du inte är ute efter den rosa jätten, utan kanske hade föredragit en gös, en sik eller en hälleflundra
Små, lätta moln..

Små, lätta moln..

Alla andra fiskarter är undantag som oregelbundet och oförhappandes råkar finnas till hands just den dagen då du inte är ute efter den rosa jätten, utan kanske hade föredragit en gös, en sik eller en hälleflundra
Gravad Sik och Lax

Gravad Sik och Lax

Bräck lite tjockare skivor av fisken och servera med kokt potatis,sallad och en frisk gräddfilsås. Skär ut laxen (siken) i två benfria filéer
Fiskpudding med ris

Fiskpudding med ris

sik el gädda. Blanda risgrynsgröten med uppvispat ägg, salt, dill, vitpeppar och kajennpeppar. 250 g risgrynsgröt från rullpack

Dags stekta ris med makrill och banan

Lägg fisken på riset och bananskivorna överst och servera. Forma 4 stycken avlånga, lövformade plattor, av cirka 1 dl ris vardera. 4 dl grötris , färdigkokt (klibbigt). 2 msk makrillsfilé , med skinn (eller gös/sik)
Små, lätta moln..

Små, lätta moln..

Alla andra fiskarter är undantag som oregelbundet och oförhappandes råkar finnas till hands just den dagen då du inte är ute efter den rosa jätten, utan kanske hade föredragit en gös, en sik eller en hälleflundra

Julbord på Kangos Wärdshus

I särklass bäst var det kallrökta reninnanlåret, den rökta laxen och fjällrödingen, den örtgravade siken och den gravade rödingen

Julbord på Kangos Wärdshus

I särklass bäst var det kallrökta reninnanlåret, den rökta laxen och fjällrödingen, den örtgravade siken och den gravade rödingen

Fiskpudding med ris

 Blanda risgrynsgröten med uppvispat ägg, salt, dill, vitpeppar och kajennpeppar. 250 g risgrynsgröt från rullpack. 2 1/2 dl kokt vit fiskfilé, t ex kolja, torsk, sik, gädda

Köttfri måndag!

) Tisdag - HUSMAN/LÅNGKOK (fransk köttgryta på vin, afrikansk gryta med kanel & ingefära, Mexican chili, Coq au vin etc) Onsdag - ASIATISKT (wok av olika slag, Fläskwok med grönsaker, sesamnudlar, indisk curry, grön curry thai mm) Torsdag - FETA FISKDAGEN (laxpasta, thaifiskbullar m ris, fylld rödspätta, lax m broccoli i ugn, rökt sik mm) Fredag - spaghetti bolognese (standard i vår familj) Lördag - barnen får köttbullar och vi äter stekt/grillad köttbit med grönsaker och olika såser mm sent Söndag - pasta av något slag En nyhet på schemat är att vi efter hårda förhandlingar där jag slänger in pepparrot och rå lök allt oftare byter lördagens köttbit mot fisk och skaldjur