Blanda försiktigt samman alla ingredienserna. Tillsätt ev kapris. Blanda försiktigt salladen vid serveringen och servera såsen separat, gärna med bröd, smör och öl
Alla andra fiskarter är undantag som oregelbundet och oförhappandes råkar finnas till hands just den dagen då du inte är ute efter den rosa jätten, utan kanske hade föredragit en gös, en sik eller en hälleflundra
Alla andra fiskarter är undantag som oregelbundet och oförhappandes råkar finnas till hands just den dagen då du inte är ute efter den rosa jätten, utan kanske hade föredragit en gös, en sik eller en hälleflundra
Lägg fisken på riset och bananskivorna överst och servera. Forma 4 stycken avlånga, lövformade plattor, av cirka 1 dl ris vardera. 4 dl grötris , färdigkokt (klibbigt). 2 msk makrillsfilé , med skinn (eller gös/sik)
Alla andra fiskarter är undantag som oregelbundet och oförhappandes råkar finnas till hands just den dagen då du inte är ute efter den rosa jätten, utan kanske hade föredragit en gös, en sik eller en hälleflundra
Blanda risgrynsgröten med uppvispat ägg, salt, dill, vitpeppar och kajennpeppar. 250 g risgrynsgröt från rullpack. 2 1/2 dl kokt vit fiskfilé, t ex kolja, torsk, sik, gädda
) Tisdag - HUSMAN/LÅNGKOK (fransk köttgryta på vin, afrikansk gryta med kanel & ingefära, Mexican chili, Coq au vin etc) Onsdag - ASIATISKT (wok av olika slag, Fläskwok med grönsaker, sesamnudlar, indisk curry, grön curry thai mm) Torsdag - FETA FISKDAGEN (laxpasta, thaifiskbullar m ris, fylld rödspätta, lax m broccoli i ugn, rökt sik mm) Fredag - spaghetti bolognese (standard i vår familj) Lördag - barnen får köttbullar och vi äter stekt/grillad köttbit med grönsaker och olika såser mm sent Söndag - pasta av något slag En nyhet på schemat är att vi efter hårda förhandlingar där jag slänger in pepparrot och rå lök allt oftare byter lördagens köttbit mot fisk och skaldjur