Sik mandel recept

LCHF 4

LCHF 4

50 g rökt sik, bladspenat, kruksallad, röd paprika, kall sås på turkisk yoghurt, limejuice, sambal olelek, worstersås & svartpeppar, 100 g nötter (salta mandlar). 2 kokta ägg, americano, 1 dl grädde, 2 msk krossad mandel. 50 g rökt sik, bladspenat, kruksallad, röd paprika, kall sås på turkisk yoghurt, limejuice, sambal olelek, worstersås & svartpeppar, 100 g nötter (salta mandlar). 2 kokta ägg, americano, 1 dl grädde, 2 msk krossad mandel
GRATINERAD GÖS MED RÖDBETSSALLAD

GRATINERAD GÖS MED RÖDBETSSALLAD

1 1/2 dl rostade valnötter eller andra nötter (jag hade mandel och pinjenötter). ca 600 g filéer av ljus fisk t ex sik eller gös. 1 1/2 dl rostade valnötter eller andra nötter (jag hade mandel och pinjenötter). ca 600 g filéer av ljus fisk t ex sik eller gös
ChErRy P.I.E

ChErRy P.I.E

Det blev grillad sik, gös och lax. Kiras körsbärspaj 100 g sötmandel, mald 2 dl (spelt) mjöl 1 äggula 150 g smör 4 msk socker 1 msk kallt vatten kokosflingorMal mandeln eller kör den i matberedare Blanda mandel och vetemjöl Finfördela fettet i blandningen och tillsätt äggula och vattenArbeta snabbt samman allt till en deg och låt vila i kyl en stund (10 min)Klä en pajform (använde smör och kokosflingor), ca 26 cm i diameter och gärna med löstagbar kant, med degenNagga botten och låt formen stå i kyl ca 30 minuterSätt ugnen på 200°Förgrädda pajskalet (som jag glömde göra) i ca 6-10 minHäll på fyllningen (se fortsättning nedan) Fyllning 1 liter körsbär (spara ca 1 dl för dekoration) (2 msk av Kiras jordgubbslikör) 3/4 dl rårörsocker 1 st vaniljstång 2 dl creme fraiche 2 ägg Tvätta och kärna ur körsbärenKoka körsbären en stund (10 min) tillsammans med (likör), socker och vaniljstång (halvera och skrapa ur fröna)Låt svalna en stundBlanda ihop creme fraiche och ägg, tillsätt eventuellt lite vaniljsockerHäll ut "körsbärsylten" på pajbottnetHäll på creme fraiche blandningenHalvera de körsbären du sparat och dekorera pajenGrädda i ugnen ca 15 min tills pajen fått tills smeten stelnat och blivit gylleneServera med vispad creme fraiche, smaksatt med citronskal och vaniljsocker.   100 g sötmandel
Dagens recept: Mandelfisk på grill

Dagens recept: Mandelfisk på grill

Abborre, forell, sik eller gös - här får du ett härligt recept att anrätta "skörden" av sommarmorgonens tidiga fiskafänge

Interrailresan, Zürich!

 Nästa dag promenerade vi längs Zürichsjön och njöt av den fantastiska utsikten. Jag tog mig en sik fisk med späda grönsaker, rostade mandlar och skirat smör som var helt perfekt

Eller rör ut lite grovsenap i olja och vinäger häll över vitkålen och slantade, servera tillsammans med en bit rökt makrill eller sik