Sherrysås med gorgonzola recept

Lax Lorensberg

Lax Lorensberg

Dra ut dem som sitter inne i köttet med tång. Lägg bitarna med ryggsidan ner i en smord eldfast form. Gör ett snitt med en vass kniv längs med varje fiskbit, inte för djupt, så att det bildas en ficka

Ugnsbakad gorgonzolalax med sherrysås

Sherrysås. Känn med fingertoppen och använd en tång de ben som sitter snett i laxköttet.  Lägg varje bit med skinnsidan ner och gör ett snitt tvärs över så att det blir en ”ficka” mitt i varje laxbit

Lax med sherrysås

Lägg varje del med skinnsidan ner mot en skärbräda och gör ett snitt med en vass kniv längs fiskfile'n (dock ej för djupt),så att det bildas en ficka

Margarethas ugnsbakade laxfilé med sherrysås

Lägg bitarna på en skärbräda med skinnsidan neråt. Pensla med oljan, salta och peppra lätt. Häll såsen över laxen och servera med pressad potatis, grönsaker och en citronklyfta

Laxfilé med god fyllning

Sherrysås. Servera med potatis och en sallad. Sherrysås. 6-8 msk gorgonzola. Putsa laxen fri från ben. Dela i 4 stora skivor