Till botten använde jag glutenfria havregryn (havregryn är egentligen naturligt glutenfria men hanteras i fabriker som även producerar produkter med gluten så är man väldigt känslig är det bäst att köpa glutenfria som garanterar att det inte finns spår av gluten) och tahini (sesampasta) för att komma runt användandet av nötter
Hummus är en arabisk kikärtsröra som ska innehålla tahini, en sesampasta, men eftersom jag inte hade det hemma så körde jag utan och det gick bra det också
3 msk tahina (sesampasta se bild). 3 msk tahina (sesampasta se bild). När barnen var mindre, och vi fortfarande åt kött, hände det titt som tätt att vi gick på kinarestaurang
1 vitlöksklyfta chilliflakes (jag tar ungefär 1 tsk) 0,5 tsk spiskummin citronsaft från 1 citron 3 msk olivolja 1 msk tahini (sesampasta) salt och peppar
2 msk tahini (sesampasta). Vi alla älskar att småäta. Eller, är det bara jag. Och det är okej om vi väljer smart, och såklart ger kroppen några timmars vila mellan måltiderna
)1 dl sesamfrön 1 dl tahini, sesampasta 1 tsk sambal oelek 1 citron, pressad saft och rivet skal 1 vitlöksklyfta, skalad, pressad 1 msk vatten ½ msk olivolja 1 tsk salt ev 1 tomat, hackad ev bladpersilja eller koriander, grovhackad Rosta sesamfröna i en torr stekpanna
Tahini är en sesampasta som man brukar använda när man gör t ex hummus. Det är i princip det enda jag har använt det till i många år men nu har jag börjat använda det alltmer i matlagning och dressingar och det är väldigt gott
1tsk spiskummin1msk tahini (sesampasta, kan uteslutas)Salt och peppar1st citron. Koreanskt marinerad biff med hummus, baba ganoush och naanbröd bakat på Saltåkvarns ekologiska naturvete
1,5 dl tahini (sesampasta) 1 vitlöksklyfta (du kan öka mängd om du vill ha skarpare vitlökssmak) Saften från 1 citron Ca 1 tsk salt 1 dl finhackad färsk persilja Ca 0,5-1 dl vatten (mängden kan variera berodde på konsistensen på din tahini) Servering
Små mjuka Kakor med Nötter och Kokos 50 gr Smör 2 dl Nötmjöl 1 dl Kung Markattas Ekologiska Kokosflingor ½ dl Sesamfrön 1-2 msk mörk Honung 2 msk Tahini (Sesampasta, finns på Hälsokosten) 1 tsk Kanel 1 krm Ekologiskt Vaniljpulver 3 Äggvitor ½ krm Havssalt Mixa nötter till mjöl, inte alltför fint