Hur mumsigt som helst med lite smör och en god skiva ost på. Jag gillar fröknäcke, jag gillar pistaschnötter, jag gillar bovete och jag gillar sesamfrön
Pensla med vatten, ägg eller sirap och doppa dom i sesamfrön och lägg på bakplåtspappersklädd plåt. Lite goda luftiga och mjuka vita frallor doppade i sesamfrön 500 gram mjölk , 3%75 gram jäst750 gram vetemjöl special50 gram rumstemperat smör15 gram havssaltGör så här. 50 gram rumstemperat smör
Uppepå bullarna strödde jag sesamfrön istället för pärlsocker. Pensla med ägg och strö över sesamfrön. Vaniljbullar med sesamfrön, ca 20-25 st100 g smält osaltat smör2,5 dl mjölk25 g jäst1 ägg + 1 till pensling0,75 dl strösocker2 tsk salt (eller mindre om man använder saltat smör)1,5-2 tsk stötta kardemummakärnorca 8 dl vetemjöl specialsesamfrönRemons. 0,75 dl ljus muscovadosocker1 msk vaniljsocker75 g rumstempererat osaltat smörLjumma mjölken till 37° tillsammans med smöret och häll över den smulade jästen. Vaniljbullar med sesamfrön, ca 20-25 st. 100 g smält osaltat smör
I helgen så bakade jag detta formbröd och smaksatte det med både svarta och vita sesamfrön. 50 g jäst, 5 dl vatten, 50 g smält smör eller margarin, 1 – 1 1/2 tsk salt, ca 12 dl vetemjöl. Pensla och strö över sesamfrön och grädda mitt i ugnen i 225 grader i cirka 25-30 minuter. 50 g smält smör eller margarin