Skala och slanta morötter och selleri (spara bladen till servering) och tillsätt till soppan. Kärna ur paprikan och skär i stora bitar, kärna ur och dela chilin på längden
I vanliga fall har jag hackad schalottenlök och selleri som får fräsa en stund i botten av kastrullen innan riset, vattnet, buljongen och allt det andra ska i
Strimla kasslern, skiva champinjonerna och sellerin. Tärna paprikan. 5 st selleristjälk. 5 st röd paprika. Hacka löken och fräs den i en kastrull med 1 1/2 tsk matfett
Grovhacka lök, vitlök, selleri och chilifrukt (behåll kärnorna om du vill ha en extra stark gryta) och fräs tillsammans med köttbitarna i olja i en tjockbottnad gryta
Grovhacka lök, vitlök, selleri och chilifrukt (behåll kärnorna om du vill ha en extra stark gryta) och fräs tillsammans med köttbitarna i olja i en tjockbottnad gryta
Rör om noga så att allt får fräsa i oljan, fortsätt att fräsa tills löken börjar mjukna, lägg i hälften av paprikatärningarna och den strimlade sellerin, fräs ytterligare en stund