Selleri paprika recept

Fylld paprika

Fylld paprika

Ansa och tärna sellerin. Fräs lök, svamp, selleri och kassler i lite matfett ca 5 minuter. 2 st paprika. 1 st selleristjälk
God tomatsoppa med paprika

God tomatsoppa med paprika

Skölj och strimla sellerin. Kärna ur och skär paprikan i mindre bitar. 1 st röd paprika. 1 st selleristjälk
Risotto med rostad paprika

Risotto med rostad paprika

I vanliga fall har jag hackad schalottenlök och selleri som får fräsa en stund i botten av kastrullen innan riset, vattnet, buljongen och allt det andra ska i
Gazpacho med selleri

Gazpacho med selleri

Sedan hade jag i den upphackade sellerin och paprikan och lät detta hettas upp i stekpannan tillsammans med löken
Pytt med röda bönor och selleri

Pytt med röda bönor och selleri

Skär selleri, paprika och purjolök i små bitar och strimlor. 2 st stjälkar selleri. 1 st paprika. 1 st paprika
Risotto med kassler, svamp och paprika

Risotto med kassler, svamp och paprika

Strimla kasslern, skiva champinjonerna och sellerin. Tärna paprikan. 5 st selleristjälk. 5 st röd paprika. Hacka löken och fräs den i en kastrull med 1 1/2 tsk matfett
Köttfärssoppa

Köttfärssoppa

Hacka lök och selleri, riv morot grovt. Hacka paprikan och vänd i grytan, fräs i 1 min. Hetta upp några matskedar olja och stek dem tills de mjuknar
Het kyckling soppa med curry

Het kyckling soppa med curry

Ansa och tärna fint 2 stjälkar selleri och 1 röd paprika och blanda i soppan. 2 selleri stjälkar. 1 röd paprika
Ungersk gulasch

Ungersk gulasch

Grovhacka lök, vitlök, selleri och chilifrukt (behåll kärnorna om du vill ha en extra stark gryta) och fräs tillsammans med köttbitarna i olja i en tjockbottnad gryta
Ungersk gulasch – klassiskt recept

Ungersk gulasch – klassiskt recept

Grovhacka lök, vitlök, selleri och chilifrukt (behåll kärnorna om du vill ha en extra stark gryta) och fräs tillsammans med köttbitarna i olja i en tjockbottnad gryta
Ungersk gulasch

Ungersk gulasch

Rör om noga så att allt får fräsa i oljan, fortsätt att fräsa tills löken börjar mjukna, lägg i hälften av paprikatärningarna och den strimlade sellerin, fräs ytterligare en stund