Här ett recpet på en variant på scones som jag improviserat fram efter att ha blivit näst intill ruinerad efter att så gott som varje eftermiddag köpt en liknande variant på caféet brevid jobbet
Mixa mandel, valnötter och sesamfrön till ett mjöl. Min söndagsbild idag blir på nybakade scones. Platta ut degen på en pappersklädd plåt med fuktad hand till en sconesliknande platta
När Anna var här passade jag på att baka scones. 10-12 stycken2 ½ dl dinkelmjöl2 dl vetemjöl1 dl havregryn1 msk bakpulver½ tsk salt50 g kallt smör1 burk (250 g) kesella1 dl naturell lättyoghurt2 dl grovt hackade pecannötter (Själv valde jag valnötter)
scones enligt grundreceptet. Finfördela osten och hacka valnötterna. hackade valnötter. Tillsätt detta till äggsmeten i grundreceptet innan du tillsätter torrvarorna
Under veckan som har gått har ni fått veta allt från hur man brygger och dricker te och hur man gör sandwiches och bakar scones, till i vilken ordning man serverar tilltuggen och hur de bör läggas upp om man använder ett våningsfat
Klicka ut 5-6 scones på ett bakplåtspapper, nagga med gaffel och baka i ca 10 minuter i ugn. 6 dl vetemjöl3 tsk bakpulver100 g smält smör3 dl mjölk50 g valnötter
Till frukost blev det dessa goda scones med valnötter, går snabbt att göra och så gott. (valnötter). Grovhacka en hand med valnötter och arbeta in i degen
Servera till rostade mackor till helgfrukosten, i bakverk eller till nybakade scones. Bananmarmeladen är superenkel att göra och du kan variera den med att tillsätta kokosflingor, kakaonibs, hackade valnötter eller rostade mandlar
Jag letade runt lite efter recept men jag kom hela tiden tillbaka till scones, det var nog den där jämförelsen med clotted cream och brunch-diskussionerna på Taffel som gjorde att min hjärna vägrar byta inriktning
Lägg i alla de andra ingredienserna utom valnötterna och mixa lite till. Lägg sist i valnötter i grova bitar i slutet och mixa snabbt så det blandas, dom skall inte delas