Schweiziskt bondbröd recept

Schweiziskt bondbröd

Schweiziskt bondbröd

Ett klassiskt bondbröd bakat med råg som har knaprig skorpa och som är saftigt på insidan. Ett väldigt lättbakat bröd
Dagens recept: Schweiziskt bondbröd

Dagens recept: Schweiziskt bondbröd

Ett bondbröd bakat av filmjölk, korngryn och grahamsmjöl - fylligt och välsmakande. DAGENS RECEPT 15-02-11SCHWEIZISKTBONDBRÖDPröva det här brödet nästa gång du ska baka
Schweiziskt bondbröd

Schweiziskt bondbröd

Rör ut jästen i vattnet. Tillsätt rågsikt, salt, olja och 2/3 avvetemjölet. Arbeta samman degen och låt den jäsa ca 1 timme

Schweiziskt bondbröd

Men nu är den tillbaka på torra land och vi inleder alltihopa igen med ett bröd som heter "Schweizisktbondbröd"

Schweiziskt bondbröd

Smula jästen i ljummet vatten. Tillsätt olja, 6 dl vetemjöl och 4 dl rågsikt. Arbeta degen väl. Jäs degen 60 min

Schweiziskt bondbröd

Smula jästen i en bunke. Slå 37-gradigt vatten över och rör om, tillsätt surdegen, oljan, 6 dl specialvetemjöl, 4 dl rågsikt

Schweiziskt bondbröd

Smula jästen i 37° vatten. Tillsätt olja, 6 dl vetemjöl och 4 dl rågsikt. Arbeta degen väl. Jäs 60 min. Arbeta in salt och 3 dl vetemjöl

Schweiziskt Bondbröd

SchweizisktBondbröd,  2 bröd. Ugn 200 grader. 25 g jäst. 5 dl vatten. 6 dl vetemjöl. 4 dl rågsikt. 1 tsk matolja