En hel del av den italienska matlagningen har KISS som sin grundprincip och saltimbocca tycker jag nog att man kan klassa som en av dessa KISS-rätter, ett fåtal ingredienser och ingen avancerad tillagning men ack så gott
Och enligt honom innehåller en riktig saltimbocca absolut ingen grädde eller mjöl. 4 skivor kalvinnanlår på 150 g vardera (vi fick bara tag på kalvstek som vi bankade ut – fungerade också bra). 4 skivor kalvinnanlår på 150 g vardera (vi fick bara tag på kalvstek som vi bankade ut – fungerade också bra)
I korta drag tar man kalvinnanlår och sätter fast parmaskinka och salviablad på det med tandpetare, steker i smör och vitt vin och serverar med något trevligt
Ett fräscht och enkelt sätt att servera klassisk saltimbocca romana är med ångkokta grönsaker. Saltimbocca med ångkokt broccoli och morötterSkala och dela 6 morötter, lägg i i ångugnen med 100 % ånga i ca 30-40 minuter. Dela broccolin i några större bitar, lägg in i ångugnen när det återstår ca 15 minuter för morötternaBanka ut 1 skiva kalvinnanlår per personsalta lätt, vrid ett varv på pepparkvarnenLägg på 1 större salviablad eller ett par småLägg på en tunn skiva parma- eller serrano-skinka Fäst ihop med små trästickorVänd i vetemjölSmält en klick smör i medelhet stekpanna, tillsätt 1 msk olivoljaFräs snabbt, nån minut per sida, lägg köttet på en tallrikTillsätt 1 dl torrt vitt vin till stekpannan, koka ihop under ett par minuter tills skyn tjocknat någotLägg upp saltimboccan, häll över skyn och lägg upp grönsakerna 6 morötter
4 skivor kalvinnanlår. Banka ut kalvköttet till något större skivor. Lägg på. några blad salvia, ett par skivor parmesan (osthyvla), en skiva parmaskinka