Saltimbocca kalvinnanlår recept

Saltimbocca

Saltimbocca

En hel del av den italienska matlagningen har KISS som sin grundprincip och saltimbocca tycker jag nog att man kan klassa som en av dessa KISS-rätter, ett fåtal ingredienser och ingen avancerad tillagning men ack så gott
Saltimbocca alla romana

Saltimbocca alla romana

cirka 500 g kalvinnanlår i ½ centimeter tjocka skivor. 1salt. 1svartpeppar, nymald. 1cirka 150 g lufttorkad skinka i tunna skivor
Saltimbocca à la romana

Saltimbocca à la romana

Och enligt honom innehåller en riktig saltimbocca absolut ingen grädde eller mjöl. 4 skivor kalvinnanlår på 150 g vardera (vi fick bara tag på kalvstek som vi bankade ut – fungerade också bra). 4 skivor kalvinnanlår på 150 g vardera (vi fick bara tag på kalvstek som vi bankade ut – fungerade också bra)
Isabellas saltimbocca

Isabellas saltimbocca

600 g kalvinnanlår, tunt skuret 6 blad färsk salvia 6 skiva prosciutto 1,5 dl vitt vin 4-5 msk vetemjöl olivolja smör salt peppar tandpetare
Saltimbocca alla Romana

Saltimbocca alla Romana

Lägg varje skiva kalvinnanlår mellan en uppklippt platspåse och banka försiktigt ut dem så att de blir tunna
Saltimbocca i salviasås

Saltimbocca i salviasås

8 skivor kalvinnanlår. Lägg ut köttskivorna på en skärbräda. Strö över 2 msk salvia och lägg på en skinkskiva
Saltimbocca alla Romana

Saltimbocca alla Romana

a 500 g kalvinnanlår i ½. Banka ut köttet till cirka 2 millimeters tjocklek. Krydda med salt och peppar

Saltimbocca

4 skivor kalvinnanlår. 4 skivor kalvinnanlår. Ingredienser. 4 msk olivolja. 4 skivor parmaskinka. 8 blad färsk salvia
Saltimbocca i salviasås

Saltimbocca i salviasås

8 skivor kalvinnanlår. Antal portioner 1 port 2 port 4 port 6 port 8 port Välj 8 skivor kalvinnanlår 4 msk hackad färsk salvia 8 skivor lufttorkad skinka ½ tsk salt 1 krm svartpeppar Arla® Smör-&rapsolja 2 dl Arla Köket® laktosfri lätt crème fraiche ½ dl torrt vitt vin 2 msk kalvfond
Saltimbocca - en ny favoriträtt!

Saltimbocca - en ny favoriträtt!

I korta drag tar man kalvinnanlår och sätter fast parmaskinka och salviablad på det med tandpetare, steker i smör och vitt vin och serverar med något trevligt
Saltimbocca

Saltimbocca

800 g Kalvinnanlår. 1. Dela blomkålen i buketter och förväll dem i cirka 5 minuter i kokande vatten. Låt rinna av
Saltimbocca med ångkokta grönsaker

Saltimbocca med ångkokta grönsaker

Ett fräscht och enkelt sätt att servera klassisk saltimbocca romana är med ångkokta grönsaker. Saltimbocca med ångkokt broccoli och morötterSkala och dela 6 morötter, lägg i i ångugnen med 100 % ånga i ca 30-40 minuter.  Dela broccolin i några större bitar, lägg in i ångugnen när det återstår ca 15 minuter för morötternaBanka ut 1 skiva kalvinnanlår per personsalta lätt, vrid ett varv på pepparkvarnenLägg på 1 större salviablad eller ett par småLägg på en tunn skiva parma- eller serrano-skinka Fäst ihop med små trästickorVänd i vetemjölSmält en klick smör i medelhet stekpanna, tillsätt 1 msk olivoljaFräs snabbt, nån minut per sida, lägg köttet på en tallrikTillsätt 1 dl torrt vitt vin till stekpannan, koka ihop under ett par minuter tills skyn tjocknat någotLägg upp saltimboccan, häll över skyn och lägg upp grönsakerna           6 morötter

Ciccis Saltimbocca

4 skivor kalvinnanlår. Banka ut kalvköttet till något större skivor. Lägg på. några blad salvia, ett par skivor parmesan (osthyvla), en skiva parmaskinka

Saltimbocca

Häll vinskyn över saltimboccan. 500 g tunna skivor av kalvinnanlår. Banka ut köttskivorna så de blir 0,5 cm tjocka

Saltimbocca

12 tunna skivor kalvinnanlår. 100 g parmesanost. 12 skivor parmaskinka