Tillsätt kesella, sirap, salt, kryddor, russin och det mesta av mjölet. Många använder svagdricka som degvätska, men här använde jag mig av både porter och julmust som blev riktigt bra och brödet fick en god smak
Toppa med salt om du vill. havssalt eller flingsalt. 1,5 dl julmust. Så här gör du. 45 minuter. Rör ihop alla ingredienser till kolan i en tjockbottnad kastrull
2 dl julmust light. 1 tsk salt. Det är ju verkligen vinter ute, riktigt mysigt faktiskt. Ikväll blir det nog till att tända i öppna spisen efter kvällspromenaden med hundarna, och jag kommer absolut göra samma kvällsmål som jag gjorde igår kväll
3 dl julmust. Reducera öl och julmust i en kastrull till 5 dl. 20 g salt. Tillsätt alla ingredienser förutom russin och salt och börja med att köra degen i en assistent på låg hastighet 3 min. Tillsätt saltet och fortsätt köra degen på hög hastighet ca 7 min. 3 dl julmust
Smaka av med salt och peppar. Häll på julmust så det blir ett par tre cm på botten. Salt. Ös ett par gånger under tiden och fyll på med julmust om det torkar ut i botten