Sagolik julsallad med citrus
luciachokladglögg
luciachokladglögg

Sagolik julsallad med citrus

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 250 g grönkål
  • 100 g spenat
  • 4 små valfria citrusfrukter – apelsin/ blodapelsin/blodgrape/klementin
  •  
  • Dressing
  • 0,5 dl champagnevinäger
  • 1 msk dijonsenap
  • Saffran efter smak
  • 0,5 chili
  • 5 msk olivolja
  • ½ paket saffran (valfritt/mängd efter önskad smak)
  • 1 tsk honung
  • 0,5 dl hackad persilja
  • 1 nypa salt
  • Garnering
  • Granatäpplekärnor
  • Rostade pumpakärnor

Beskrivning

    En sagolik sallad som lättar och friskar upp julbordets annars tunga mat.

    1. Vispa ihop alla ingredienser utom saffran till dressingen.

    2. Smaka försiktigt av med saffran, lite åt gången och ställ sedan åt sidan.

    3. Filea citrusfrukterna.

    4. Repa bladen och finhacka grönkålen.

    5. Krama in dressingen i kålen (ej spenaten).

    6. Lägg upp spenaten och kålen på ett fat. Vänd runt. Garnera med citrus, granatäpplekärnor och pumpakärnor.

    7. Servera med kall Lucia Choklad med en isbit.

    Kockarna rekommenderar ädelost, julskinka, kött eller chark till salladen. En brödbit eller krutonger är också gott till. Servera gärna med kall Lucia Choklad.

    Av: Zeina, zeinaskitchen.se och Monika Österheim,vinochmatguiden.se

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.