Först marinerade vi kycklingklubborna i bland annat lime, chili och ingefära över natten, ett otroligt enkelt knep för att de ska bli saftigare och mer smakrika
SaftigaKycklingklubbor som får gotta sig i en riktigt god marinad. Kycklingklubbor. Kycklingklubbor. 6 stora kycklingklubbor. Skär 3 snitt tvärs över kycklingklubborna. 6 stora kycklingklubbor. Skär 3 snitt tvärs över kycklingklubborna
4 stora kycklingklubbor (kycklinglår) med ben eller 4 kycklingfiléer. 14 stora kycklingklubbor (kycklinglår) med ben eller 4 kycklingfiléer Salt 15 svartpepparkorn En halv vitlök Glaze ½ dl farinsocker ½ dl japansk soja ½ dl ketchup ½ dl flytande honung eller muscovadosirap ½ tum stor knöl färsk ingefära 2 vitlöksklyftor ½ tsk tabascoKoka upp vatten med salt, pepparkorn och vitlök
Enklaste saftigastekycklingklubborna med ringlad honung över, smör som jag sprayat över och runt om, pressad citronsaft från en halv citron, flingsalt och grovmalen svartpeppar
Putsa bort onödigt fett från kycklingen (spar skinnet det kan man ta bort när man äter eftersom det ger smak och ger ett saftigare kött) och krydda med salt och peppar och lägg i en ugnsform och låt dom gå på 225 grader i ca 15 minuter. Ca 1 kg kycklingklubbor eller kycklinglår