a en råsaftcentrifug som har gjort entré och den har använts flitigt sedan den flyttade in. Valet föll på tonfisk som vi passade på att köpa på oss ett par paket av sist vi hittade det i affären
vänd ihop med limeskal & saft. smörj in tonfisken med olja, salta & peppra. grilla eller stek tonfisken på hög värme ca 45 sekunder per sida. 4 rejäla bitar tonfisk
En dag kommer vi hem med tonfiskskivor, som vi steker och äter med citron- & vermouth-sås. 750 g tonfisk i skivor. 1 citron, saften. Stek tonfisken i olja, kort tid (1 – 2 minuter per sida) på ganska hög värme. 750 g tonfisk
Nu steker du tonfisken som hastigast. 1 stor skiva tonfisk ca 1,5 cm tjock, sesamfrö, szechuanpeppar som trots sitt namn ej är närbesläktad med vare sig chilipeppar eller vanlig peppar, utan tillhör vinruteväxterna och är närmast släkt med citrusfrukterna såsom apelsin och citron. 4 msk ljus soja, 2 tsk sesam- eller rapsolja, 2 tsk riven ingefära, 1 tsk fisksås, saften från 1 lime, 4 tsk mirin, 4 krm strösocker
Och så här ser slutresultatet ut, en röd kärna på en otroligt mjäll och saftig bit tonfisk - den absolut saftigaste och bästa tonfisken vi någonsin lagat till i vårt kök
½ citron per fiskbit, rivet skal och pressad saft. Så därför glider vi ju osökt in på dagens tallrik där det ligger några av Mårtenssons favoritingredienser fisk och grönsaker, denna gången färsk tonfisk och en blomkålsröra eller blomkålsotto om ni så vill
Tillsätt chiliglingor, tonfisk, citronskal, citronsaft och persilja. Pasta, tonfisk och citron - mycket svårare än så behöver det inte vara för att sätta guldkant på vardagsmaten